Wednesday, 24 September 2008

Tampal gigi

Hari ini temujanji dengan doktor gigi lagi.. syukur takde kena cabut gigi lagik.. idak ngeri je.. tetapi alahai.. temujanji kali ini 2 gigi kena tampal.. gigi atas dan bawah..

Masa tengok doktor gigi tu buat kerja dengan alatan dia.. drilling.. jarum panjang2.. maklumlah semua tu depan mata.. aku sampai tutup matalah sepanjang doktor tu drilling gigi aku.. pastu letak antiseptik.. pastu ukur kedalaman tampalan guna jarum panjang siap cucuk-cucuk tepi gigi tu.. dengan bunyi-bunyi sensor lagik.. aduhhh.. ngerinya.. tak sanggup aku tengok jarum yang panjang tu..

Cuma yang tak tahan sikit biusnya tak tahan lama kali ini.. lepas tampal gigi.. terasa sakit gigi yang ditampal atas dan bawah.. berdenyut-denyut je.. walaupun muka sebelah kanan nie dah bengkak semacam dan kebas.. rupanya sebelah muka je leh gerak.. sebelah mulut lagik xleh.. cuba senyum.. bibir sebelah kiri je yg leh senyum yang kanan statik je tak gerak2.. hilang sat cute aku nie.. tak dapatlah aku tandingi lagi 'kecunan' si julietcun.. hehehe ;)

Alahai.. oklah aku nak rehat.. hanya melaporkan aku tampal gigi je kali nie.. tapi sampai 2 batang atas dan bawah.. means kena bius rahang atas dan bawah juga.. yang paling utama ye.. free jek tak kena bayar pun.. alhamdullilah.. aku duk tunggu gak tadi kena bayar ke.. takde rupanya..

ok time tu rehat.. pala den dah pening semacam.. terasa berdenyut-denyut lak dah.. adeihhh..

10 comments:

aNIe said...

iina...akak paling takut jumpa doktor gigi...gigil2 tau...

SELAMAT HARI RAYA buat iina yang jauh di perantauan...

iina said...

akak..

selamat hari raya juga ye.. yeke kak takut jumpa doktor.. dahsyat tu kak.. saya pun gigil gak tapi sebab tgk muka doc tu friendly dan hensem n muda lagik cewahh.. so hilang sat takutnya heheheh ;)

Enche' Adykasyah said...

Hahahaa.. kenapa tak tangkap gambar doktor tu guna iPhone tuuuu.......... Hihihihi.. (Ayat jelez..)

julietchun said...

Ko kalo nak duit ry ckp trg2 takyah nak puji2 aku plak,malu tau,ngahaha.Posa2 ni ko gi tampal gigi? OOOO,aku lupa, kira "gigi raya" la nih.

iina said...

ady> amboi22.. tak tergamak nak tangkap krang dia perasan glamour susah akak hehehe

juliet> baru ko tau ke aku nak duit raya.. ahhh mana duit aku ye.. letak dlm sampul raya lawa2 tau.. yang ada print muka ko ke ;)
appointment ngan doktor dah time pose xkan tak nak pergi.. lepas raya pun ada appointment lagik tau.. tiap bulan.. gigi raya?? waduhh.. gitu ya..gue engak perasan lo.. camtu kira aku dah raya sakan ekk.. aku tau ko jeles ;)

KAK LONG said...

ada kawan saya bagitau yang dia cuma berus gigi sekali sehari dan berkumur aje lepastu. Sehingga sekarang umur dah 30 lebih tak ada satu pun gigi dia rosak atau kena tampal. Teori dia, kerap berus gigi, gigi reput.Saya macam nak percaya jer, apa kata dentist eh?

azza_irah said...

iina..amik kad raya kat blog azza ya..

middaygeo said...

esok2 ok la tu..
selamat hari raya..sempat lg ni balik malaysia sambut 1 syawal

iina said...

kak long> yeke.. baru 30 lebih kak long belum 50 tahun atau 60 tahun gik.. nie sebab dah 30++ tahun ler byk problem gigi.. lagi cara pemakanan kita pun mempengaruhi juga.. terutama kalau makanan yg ada asid mmg effect gigi skrg nie akak dah terasa ler.. itu kata akak bkn dentist hehehe

azza> nanti singgah k

middaygeo> xsempat ler nak balik mesia sebelum raya.. balik lepas raya insyallah

mseja84 said...

Saya bru je 2 btg gg graham kna tmpal td tp x pun kna bius.relak je.nyilu ckit.stahu aku la kalau kna tmpal x da bius.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin