Saturday, 20 September 2008

Bungkusan dari Mak

Aku bangun je tidur hari ini, nampak ada surat dari pejabat pos Crosshill (Biasalah weekend bangun lambat ler).. dalamnya mengandungi kad untuk ambil bungkusan.. teringat awal puasa hari tu.. aku call mak untuk poskan beberapa barang utama.. terutama ubat-ubatan.. sebab masa tu baru baik demam yang 2 minggu tu..

Buka-buka nie yang aku nampak..



Cili kering dan ikan bilis dan...


1 plastik ubat yang aku order..

Kuih raya?? alamak lupa nak pesan lak pulak.. kena suruh mak pos lagik ler tu.. alahai.. camno lak lupo lak nie..

Apa lagi.. terus dial nombor rumah di kampung.. adik lelakiku kata mak takde.. ke rumah aku di Behrang 2020.. agaknya tengok rumah dan bersihkan apa yang patut.. takpelah esoklah aku call kampung balik..

Lepas tu aku lak rasa ralat.. uihh napelah tak teringat nak suruh mak pos kuih raya hari tu.. yelah call masa 1st puasakan.. mood nak raya takde lagi.. tapi bila bungkusan dah sampai minggu ke 3 puasa nie alahai.. terasa lak sayu hati takde kuih raya.. tak boleh jadi nie.. esok juga kena call mak balik.. tapi persoalannya??? sempat ke nak sampai ye.. Insyallah.. kalau sampai lepas raya pun.. masih ada raya lagik..

Aku tengah kira-kira apa kuih raya nak order nie hehehee.. nampak sangat malas nak buat.. takde masa ler.. keje pagi petang.. study.. emm.. adakah kerajinanku itu.. cam takde je..

Kalau ada kawan-kawan nak tolong poskan.. amatlah dialu-alukan.. hehehe.. ada ke yang nak pos untuk aku nie.. ceh ayat mengayat nie kan.. kan.. kan..

7 comments:

Abahnajwa said...

Wah Iinaaa..

bingkisan dari kampung ya? tengok panadol tu yag tak tahan tuu...kikiki

iina said...

abah..

hehehe masa baru baik sakit call.. terus order macam-macam.. pastu dah sampai nie cam taknak guna je.. takpe buat spare masa kecemasan.. sini mana de panadol.. special delivery tu ;)

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

pos kuih raya...skrang..makan masa raya haji nanti...

sabo la.....

PuteriSatu said...

salam kenal...alahai...masuk blog ni pun dah rasa touching..dengan lagunye...adeehh...cedey...

iina said...

cikgu> makan raya haji.. nak bagi teman nangis ke.. pesal lama bebeno.. uwaaa

puterisatu> salam.. saja bg touching nangis syahdu.. biar kita sama2 sedih ekk.. ;)

ctnik said...

eh,biskut raya leh order dgn kak ina duk birm kan..g blog dia..perantaukitchen.blogspot.com

iina said...

nik..

thanks nanti akak jenguk menarik nie..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin