Monday, 15 December 2008

Dimana?



Aku mencari
Tercari-cari
Dimana bagaimana kemana
Siapa apa mengapa


Sana sini sinun situ
Semuanya seolah bercelaru keliru

Aku mencari-cari
Tetap tercari
Meraban merayap meraba merasa
Ini itu begini begitu
Ada tiada hilang jumpa
Semuanya bersatu memenuhi kepala
Mengoncang jiwa rasa

Hati berkata
Mungkin ini mungkin itu
Kepala pun turut berfikir sama
Patut begini patut begitu
Lalu ku tanya jiwa
Senyap sunyi sepi bisu
Tiada jawapan seribu bahasa

Sesat baratkah sesat timurkah
Atau utara selatan kah
kemana sesat mengapa sesat
Hati dan kepala berkata serupa
Sudah masa untuk aku bangkit semula
Jangan terus alpa
Melayan rasa yang binasa

14 comments:

cappuccino said...

iina..krismas ne xnk mai jln2 sini ker?cik nordin & gengs nk mai sini..nt ko mai ler skali..bila lg nk test power kete baru tu hheheh.. jgn xmai wey..stoke on trent dok tunggu ko hahhahahahha...

iina said...

rusdi

ada gak abg nordin ajak aku.. aku lum bagi kata putus lagik sebab kena tgk cuti pakwe aku tu.. insyallah hajat dihati tu ada.. kalau pakwe aku ok sure aku p ye.. dah berangan nak p stoke dah nie hehehe ;)

yani_worldpeace said...

janganlah sesat kak iina...teruskan mencari dan mencari..mungkin kita tak perasan jawapan sebenarnya ada di hadapan kita...

ku tak sempurna said...

nak cari apa??
klu santa claus, kat KL ni pun dah berlambak... apatah lg kat tmpt ko...

cuba toleh ke kiri skit, ada la tu dia...

:P

KAKTINY said...

aku masih di sini.. walaupun kau jauh kat sana.. pulangmu nanti.. carilah aku di sini.. aku setia menanti..

hihihi... tak sabar tunggu ko balik nak lepak2, masak2, bising2 ramai2.. hehehehe

Ungku Nor said...

ehehehe..layan tekak takpe ;p

julietchun said...

Aku pusing kanan ko tiada
Aku pusing kiri jua tiada
Aku pasrah dan aku lupa
Rupanyer kau jauh di sana
Mengejar mimpi dan cita

Hik,hik.

::SRISUFI:: said...

salam my sis::

mendalam sungguh pengisisan dlm puisi nih...ada bait kesahan dilepaskan...benar apa yang sis kata..buat apa alpa memikirkan segala yg telah berlalu...fikrkan bagaimana utk teruskan kesinambungan hidup hari ini untuk esok hari yg belum pasti...

sayang selalu

iina said...

Yani..

hampir sesat.. belum sesat sepenuhnya.. betul jawapan ada didepan.. tapi kadang tu bukan itu sahaja jawapan yang ada..

KTS

santa clause cari mesti jumpalah.. kalau takat pakai baju merah putih tu dr jauh pun aku nampak.. ehh bukan ko ke ekkk yg pakai baju kurung merah tudung putih.. cam janji jek..

Tiny

Thanks.. ngan ko aku tau bebeno.. aku jejak jek kaki kat klia esok ko ddah kidnap aku p jonis kan hehehehe... nanti kita lepak2.. ko doakan aku selesai tugas aku ekk..

kak ungku

layan kat mano? jonis? papa rich? cr junior? umah kaktiny? umah den? umah kak ungku? anytime je kak kalau ado laksa.. puding karamel.. paprik seafood heehehe..

Juliet

Bravo.. aku terpegun dengan puisi ko ler juliet.. wa respek sama lu ler.. ngalir air mata syahdu aku dengo tau..

Dik Sri

tengah nak tersesat nie.. macam2 dlm kepala nie.. takleh nk khaba de.. teruskan kekuatan ye dik ;) teruskan perjuangan

julietchun said...

Tang mana syahdunyer tu, aku sendirik pun taktau :D Pasni bebudak UPSI bleh blaja ngan aku,hik,hik.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
satu puisi yang mempunyai makna yang begitu mendalam

KAK LONG said...

sajak plak....ni ada kene mengene dengan diri ke???

iina said...

CB88

Thanks memang mendalam sebab dicipta time berserabut kepala ;)

kak long

berkait dengan diri, mereka dan sesiapa sahaja yang sewaktu dengannya ;)

iina said...

Juliet

syahdu ooo sajak ko.. terpegun aku membaca terus tangkap syahdu tau.. xpe sok aku promote student aku kat ko ekk.. :) (pst22 student aku ada gak bekas2 guru.. mana tau ko jumpa romeo ko hehehehe)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin