Tuesday, 21 June 2011

Warna & Cahaya 4

-Harmony Garden-
Melrose, Scottish Border
25 April 2011


Spring is leaving us..
Summer is just around the corner..


Life is a pure flame, and we live by an invisible sun within us.
-Thomas Browne-

Summer afternoon - summer afternoon;
to me those have always been the two most beautiful words in the English language.

-Henry James-

A perfect summer day is when the sun is shining,
the breeze is blowing,
the birds are singing,
and the lawn mower is broken.

-James Dent-

What is one to say about June,
the time of perfect young summer,
the fulfillment of the promise of the earlier months,
and with as yet no sign to remind one that its fresh young beauty will ever fade.

-Gertrude-

Siang dah lama panjang..
Kini cuaca panas dan hujan silih berganti..
Kini mood nak makan aiskrim melanda..
Teringat aiskrim asam boi..
Memang best makan bila hari panas ;)

19 comments:

Acik Erna said...

iina..nak makan aiskrim pun kena ikut musim ye.
bunga yang cantik tu pun dah hampir layu,.

julietchun said...

eskrem bubur kacang, eskrem milo, eskrem bandung, nak..nak..nak ke? :P

Zaitun said...

Kak Zai baru aje beli aiskrim fruit salad,dah tinggal setengah tuperware hehe....

Ku Tak Sempurna said...

alolololo.. nak aiskrim asam boi ke? nanti aku buat eh. pastu aku makan dan niatkan utk ko. hrp2 sampai lah 'niat' aku tu

:P

iina said...

Acik

Time musim sejuk tak berani makan.. dahlah kat luar sejuk.. dlm umah pun sejuk.. klu makan aiskrim.. alamatnya mengigil ler.. Hanya musim panas nie mmg best makan aiskrim.. cam dah jadi trend wajib ;).. Skrg nie musim bunga ros pulak.. tapi saya pun belum survey taman2 yg ada bunga ros nie ;)

iina said...

Juliet

Saja ler tuh nak buat aku terliur.. xpe aku balik sok aku tuntut ok.. tak lupa punya

iina said...

Kak Zai

Wah bestnya.. semalam saya pun beli aiskrim venetta.. tak tahan punya pasal ;)

iina said...

KTS

Alhamdullilah.. semoga niat ko tuh ikhlas... tapi aku cam tak caye jek ko ikhlas lah hehehe

ibundo said...

ramai tak minah saleh yang berjemur kek paneh tu....
iina, ekau bueklah cendol sendiri. boleh makan cendol ngan aiskrim...

iina said...

Ibundo

Kak.. cendol belum penah buat sendiri lagik.. ada kwn sorg tuh rajin lah buat.. tapi dpt mkn cendol ngan aiskrim mmg best lah kak.. :)

iina said...

Ibundo

Lupa lak.. hari nie hujan kak.. takde mat minah saleh berjemur.. semalam panas.. wahhh mmg rambang mata tgk.. jln pun kena kecik2 mata sikit hehehe ;)

absolutely emy said...

nak aiskem boi satu.. :)

iina said...

Emy

Asam boi susah nak cari kat sini.. kena tggu balik mesia kot ;)

Acik Erna said...

iina..nanti kalau dah survey..letak kat blog dan fb banyak2 bunga ros ye..kalau iina ada kelapangan dan tak sibuk ye..

fa10 said...

eskrim asam boi? meleleh air liur ni...

MULAN said...

eskrem asam boi memang paling top... ada 4 batang dalam fridge...

iina said...

Acik Erna

InsyAllah kak.. nanti kalau sempat saya survey2.. kena ada geng baru best nak mencari.. kalau kena p sorg2 alamatnya mmg xterpergi ;)

iina said...

Fa

Teringat time panas2 tuh memang terliur jek hehehe ;)

iina said...

Mulan

Memang top 3 lah kan.. aiskrim paling sedap..kalah wall.. hagen daaz.. baskin robin.. apa2lah yg branded mahal tuh.. ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin