Friday, 5 December 2008

Tag dari Asmida aka Mama Alia

Pertama kali akak dengar nama ko nie kan.. 'Asmida' terus akak teringat cerita 'Ali Setan' kan nama awek dia Asmida.. uihh nama klasik tu.. akak respek dan suspek kat ko tau dik..

Untuk tidak menghampakan harapan ko kan.. walaupun akak ye jari jemari ini udah beku sejuk semuanya.. demi untuk ko kan.. akak panaskan jari akak kat heater elektrik sebelah akak nie dan dapatlah teruskan perjuangan menaip tag dari ko.. adeihh

1. Do u think u are HOT?
Hot? sini takde hot2 ler.. ini musim sejuk tau.. winter time tau.. mana de hot.. rasanya hanya akan hot kalau duduk tepi heater.. selain dari tepi heater tu.. tepi dapur.. selain dari itu takde hot2 dah.. lelain time semua sejuk2 belaka jek

2. Upload a fav pic of you
Kalau fav pic orang lain tak leh ke? nape mesti diri sendiri? why22.. tell me why?? letak gambo kusi meja almari leh dak? (tidak bermaksud menayangkan barangan perabot yang dibeli.. actually takde beli pun) muahahaha..


3. Why do u like this picture?
Gambar kanak-kanak riang yang tak pernah jumpa salji main ais sampai tergolek-golek, guling-guling.. tak sedo diri semuanya.. kenangan masa nie sungguh indah dan mengembirakan sekali walaupun kaki tangan satu badan semua bergelumang dengan ais.. sungguh puas hati hehehehe

4. When was the last time u ate pizza?
Emm..rasanya 2 minggu lepas.. pakwe beli sebab kedai kebab zaytoun tu depan umah je.. itu yang paling best kalau sampai mood dia nak belanja.. akan ku habiskan dengan bersungguh-sungguh tak elok membazir tau hehehe

5. The last song u listen too?
Hari-hari dengar lagulah.. terutama lagu dari blog nie.. time nie pun tengah dengar lagu.. so cucah ler nak bagi tau yang mana satu terakhirnya sebab.. baru je abis 'tersayang' peh tu ada lak sambung lagu lain lak.. so kesimpulannya never ending song ler.. never ever.. akak memang suka dengar lagu so setiap hari mesti dengar yelah..

6. What are u doing right now besides doing this?
Tengah mencari fokus pokus pokohontas pokok paku pakis dan segala macam yang seangkatan dengan awalan fo atau po dan penghujungnya kus-kus.. fokus study ler.. dah jumaat nie.. fokus tetiba jek hilang sembunyi tak nak kuwa-kuwa time sejuk2 nie.. lagi satu.. tgh tunggu nak kuwa lunch ada kawan sorang tu, dia tengah ngidam nak makan chow khay tew goreng.. dengan rela hatinya nak p temankan dia hehehehe

7. What name do u prefer besides yours?
Nak nama 'Asmida' leh? Taknak lah nama lain.. nama sekarang pun dah cukup glamer pe (pembaca berita pun ada nama yang sebijik cam nama akak tau.. berita RTM hehehe) Tukar lak nama lain nanti terlebih glamer lak.. tak baik tau riak.. tak baik ;)

8. People to tag
Kak Tiny
JulietChun
Mashi
Ku tak sempurna
Bunga Daffodil

9. who is no.1
Kawan baik yang selamba rocker sensitif kuat majuk hehehehe tapi sungguh baik hati dan happy go lucky.. you go gals.. be strong.. be happy.. smile always.. just care about yourself and your family.. wa caya sama lu tau

10. no.3 is having relationship with?
Oon Dollah.. diorang baru je kawin kat facebook.. aku konfius bukan korang kawin dulu dari aku ke ekk.. Patut ko jemput aku tau masa ko buat kenduri kawin tu.. sampai hati ko leh lupekan aku yang jauh ini.. hehehhe

11. say something about no. 5
Mama pada syahmi yang suka cebut help help.. dan suka selongkar mainan dalam kotak sampai terantuk kepala semata-mata berusaha mengeluarkan segala permainan dalam kotak tu heheheh.. bila lagik ko nak datang umah akak nie ekkk...

12. how about no.4?
Seorang gadis manis yang sentiasa mengatakan dirinya tak sempurna.. yang memang gilekan manik-manik.. dia leh tenung manik-manik tu non stop tau seminggu pun leh hidup lagik.. KTS diriku pun tak sempurna gak.. hehehe

13. who is no.2
Seorang juliet yang sedang menunggu romeonya menyelamatkannya dari penculik-penculik durhaka muahahahah.. dan tapi yang nyata seorang yang cukup gile-gile sehingga menyebabkan basikal tajaan shell anak buahnya terjerumus ke dalam longkang hehehehe.. aku tau itu keje ko walaupun aku takkan ngaku aku yang ngajo ye ;)

Sekian terima kasih..

Wassalam..

Kita berjumpa lagi dimana jua anda berada (sambil wat isyarat tangan nak blah p makan nie.. dah lapo.. kawan dah tepon suh cepat nie... yeler.. yeler.. sabo ler)

8 comments:

Daffodil said...

hehehe tunggu makan2 kami datanglah serang.. sejuk2 ni kena makan pepanas baru best.. lagi2 kalu akak aku yg sorg ni masak.. muahahahhahaha.. help help help... aku kena tag la plak lagi..

jane said...

salam puan iina,

kali ni kita tinggal jejak. hehe.
dah kena tangkap baru tinggal ya...
saya student puan dulu..saya grad tahun lepas.

**wink - jelesnya...puan p sana. bila nak abis ?

Asmida said...

Amboi k ina, siap posing baring2 ala rani mukherjee lagik. Saksikanlah duania! Kemunculan artis Mollywood baru. Namaku glamer ke? Kihkih kih. Memang betul nama As ni sinonim ngan Ali Setan. Nasib baik kawin dgn yg bukan bernama Ali dan tak setan. Selamat....

iina said...

Mama Syami

adeihh adakah itu bermakna ko nak akak masak sempena raya haji isnin nie?? jangan ler memalu nak mintak akan akak suruh pakwe akak masak special heheheh (nak dera dia byk2.. asyik akak je yg masak mana aci kan kan)

jawab jgn xjawab ;)

jane

patut ler rupamu yang menawan itu seolah-olah pernah kulihat sebelum ini.. dah agak dah cam xstudent tapi xsure hehehehe maklum ler ramai bebeno student.. tak ingat sgt.. mana yg glamer tu jek ingat (kira ko termasuk golongan yg glamer itu ler kan)

Bila nak abis? soklan sensitif.. sungguh sensitif.. insyallah secepat mungkin.. doa2kan ye..

Asmida adindaku

sesaje nak jiwang tanpa karat besi.. syukur alhamdullilah ko dapat jodoh yg bukan seangkatan dengannya dan sewaktu dengannya.. akak numpang bahgia utk ko.. sob sob cedih nie cedih..

itu saje aksi mempamerkan kekebalan tubuh badan yang tak lut dan tak cair dek ais.. berjaya hehehe dan tgh praktis nak take over galfren spiderman pun ada gak hehehehe ;)

ku tak sempurna said...

waaaaaaaa.... apakah itu TAG??? tak paham :P

nanti la aku wat eh... hr ni not feeling very well... demam nak raya kot :P

alahai... igt cuti ni nak main ngan manik... klu bdn dah tak berapa nak sedap ni, takde mood...

huhuhuhuhuhu...

iina said...

KTS

heheheh ko carilah kamus dwi bahasa pasti ko akan jumpa maknanya hehehhe..

jaga kesihatan ler.. nak tenung manik tu pun kena prepare diri gak.. apa kata raya nie ko pantang semua makan.. ko bagi aku je yg makan leh? (aku jeles korg semua raya makan best2)

mashi said...

err,,cam ne nak main tag2 ni...aku mana le pandai....

iina said...

mashi..

senang jek.. ko copy n paste balik soklan tu.. then ko jawab ler ikut jawapan ko sendiri.. dan pastu ko pas lak kat org lain suruh dia lak jawab soalan yg sama.. dan seterusnya :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin