Tuesday, 19 April 2011

Mendongak ke langit biru

 @ Lanark near the riverside

Walaupun hanya bunga rumput..
Namun..
Kembang bunganya mendongak ke langit nan biru

A flower falls, even though we love it;
and a weed grows, even though we do not love it.

-Dogen-

A weed is no more than a flower in disguise,
Which is seen through at once, if love give a man eyes.

-James Russell Lowell-



To adik 'Nani' aka Ara

Thanks for the lovely pink wedding invitation card
Akak dah terima kad nie 2 minggu lepas..
Maaf tak dapat hadir ke majlis kenduri..
Hanya doa sahaja yang mampu akak berikan..
Selamat Pengantin Baru..
Semoga Bahagia hingga ke akhir hayat..


Pesanan buat adik 'Wos'
Wos.. kalau ko rasa nak ambik gambar bunga rumput nie...
Dengan rela hati akak berikan keizinan..
Tak yah ko susah2 hantar mesej berbau ugutan ke FB time akak tengah nyenyak tido Wos..
Janji kalau ada yang puji2 tuh..
Ko jgn lupa kredit pada akak jelah..
Tuhlah lainkali curik lagik..
Kan dah gelabah.. wakakakah..
Buatlah lagik..
;)


25 comments:

kakpah said...

assalamualaikum..
apo koba. macam lamo yo tak jongok ko sini.
nengok bungo tu macam tobau2 yo bungo kek beijing. padohal kek mesia ni bungo sopanjang tahun kan? tomasuk bungo taik ayam.

iina said...

Kak Pah

Yolah kak.. akak kan poei Beijing.. jadik lamo lah tak jengah sini.. apo kak?? terbau2 bungo kek Beijing.. itu bungo rumput yolah.. takdo bau de (ke ado?? tak check lak) Hehehe.. kek mesia bungo sepjg thn.. cumo bungo tulip takdolah byk org tanam cam kek sini kan..

Den bolum laei operasi mencari bunga nie kak.. cuti hjg mggu nie kang den poei shot..

Ara said...

TQ kak iina buh entry kad ara...wpun hati sedih dengan pemergian arwah abah sblm sempat tgk ara kawin....doa kan ara tabah ye kak iina... :-)

rosdiana said...

alerr..
baru ingat nak curik.
tapi bila dah diberi keijinan ceni terus rasa tak mencabar.
ahaha!

kak Erna said...

iina..akak tak pernah ambil gambar tanpa izin lagi tau he he(ayat yang sedap dibaca selain curik.)
akak masih menunggu bunga tulip..dirumah kak pah dah tengok dah..
cantik ya amat..kat tempat iina mesti lagi bermacam macam

Zaitun said...

Salam iina lama kak Zai tak singgah harap inna sihat.
Berbunga cantik walaupun rumput.

Ku Tak Sempurna said...

kad aku dah sampai ke belum?

hihihi

iina said...

Ara

Salam takziah dari akak ye.. Semoga Ara kuat semangat.. Semoga roh ayah Ara ditempatkan dikalangan mereka yang dirahmati ye.. Al-Fatihah

iina said...

Wos

Nak yang lebih mencabar??? hahahaa.. cabaran yg pertama tuh pun ko dah gelebah.. ado lak hati nak cabaran lagik.. Nantilah akak fikir2 dulu cabaran apa nk bg ko nanti

iina said...

Kak Erna

InsyAllah kak.. tulip belum kembang lagik nie.. coming soon ;)

iina said...

Kak Zai

Alhamdullilah kak sihat.. Thanks kak ;)

iina said...

KTS

Kad ko belum smpi.. bila?? dimana? Tak sabar nak tgk kad jemputan noni tuh ;)

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog 'Aku Sebutir Pasir' kalau nak baca my travelling experiences ke 45 buah negara.. :)

Kaktiny said...

kami menanti kepulanganmu.. ting tong.. hehehe..

wos tu, kira ok la kalau dia takat bg mesej kt FB.. dtg taufan dia sok, dia buleh bagi msg tengah malam.. (mujur gak dia tak leh terbang jauh.. kalau tidak, dah lama ko nampak muka dia kt tepi tingkap sambil ushar ko punya camera.. kahkahkah)..

wos.. oo wos.. sila tersedak.. hihihi...

iina said...

JHaZKiTaRo

InsyAllah.. nanti akak singgah k

iina said...

Tiny

Cam pernah ku dengart jek dialog itu hehehe...

Tuhlah.. aku baca 1st mesej dia masa tuh aku dah nak tido.. ingat xpelah sok aku bgn baru aku reply.. tup2.. nasib aku dah bgn 5.30 tuh.. dia mesej ugutan lak ala2 merajuk sebab aku tak reply mesej tuh hahaha.. terpaksalah aku masuk gak FB pepagi buta tuh semata2 nk reply idak kang dia meroyan aku gak yg susah hahaha..

Sorry woss aku ngutuk ku secara terang2an hahaha.. Relak ahhh woss... aku tak kisah kalau ko nak ambik pun gbr2 tuh.. as long as ko bgtau jek.. no problem ;)

Ara said...

TQ kak iina...amin :-)

zmah said...

Cantik lah gambar2...akak suka.

zmah said...

Lucky....91

iina said...

Zmah

Thanks ye ;)

iina said...

Ara

Kuatkan semangat ye

fatt said...

sis,
lawa la gambar ni...leh wat wallpaper..tp sygnya netbook ni takleh tukau wallpaper...huwaaa~ T___T

iina said...

Fatt

Pesal lak tak leh tukar wall paper? muskil nie mesti ada setting prob tuh.. ;)

Uncle Lee said...

Hi Iina, how you doin'? You there getting warmer?
We here last night temp was 5'c. A bit chilly still.
You keep well.
Lee.

iina said...

Uncle Lee

It's warm and sunny.. been out to the park for 2 days.. going out again tomorrow.. Soon u'll see the sun and enjoy the sunny day.. Take care yeah and happy easter holiday ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin