Sunday, 28 December 2008

-2 Degree/Darjah

It's freezing cold again.. like yesterday.. and today almost everything around happen to be white and icy.. frantic movement and dizzy mind.. shivering body and cold feet..

"The house sooo cold today, please on the heater dear"

He answer "The heater just heat up you know.. and it just stop for a while" and he put his hand on the heater infront of me to feel the warming sensation.

We used to set the time for heating and it'll automaticaly on and off based on the hour and minutes that we set.

Suddenly he came back and told me "You know what.. the bank didn't on the heater today"

Me??? "Ohh my goodness dear.. what do you aspect.. it's X'mas holiday.. of course the bank didn't on the heater and today is Sunday as well"

Our house is just to be above the Llyod TSB Bank and the ATM machine just below my bedroom window.

What is he thinking?? Making a funny joke on sunday nite just to make me smile?? Yeahhh it's work wonderfully dear..

Of course it's been holiday for 4 days.. What?? You just realize that the bank didn't on the heater today?? Ohhh my goodnesss I soooo stress out with his answer..

Translate in Malay Language
Diterjemahkan dalam bahasa melayu

Cuaca sejuk kembali lagi.. seperti semalam.. dan hari ini hampir semuanya berwarna putih dan berais.. pergerakan yang kalut dan minda yang kepeningan.. badan yang mengigil dan kaki yang sejuk

"Sejuknya rumah hari ini, bang tolong hidupkan pemanas"

Dia menjawab "Pemanas nie baru je panas tau.. dan baru je berhenti sekejap" sambil meletakkan tangannya pada pemanas di hadapanku untuk merasa sensasi kepanasannya.

Kami sering menetapkan masa untuk pemanasan dan ianya akan dihidupkan dan dimatikan secara automatik berdasarkan jam dan minit yang kami tentukan.

Tiba-tiba dia datang kepadaku dan berkata "Nak tahu tak.. bank tak hidupkan pemanasnya hari ini"

Aku??? "Aduhai cik abgku sayang.. apalah abang nie.. kan cuti X'mas nie.. tentulah bank takkan hidupkan pemanasnya dan lagipun hari ini kan Ahad"


Rumah kami berada di tingkat atas Llyod TSB Bank dan mesin ATM machine berada betul-betul di bawah tingkap bilik tidur kami.

Apa yang dia fikirkan?? Nak buat lawak jenaka pada malam Ahad begini semata-mata untuk membuatkan aku tersenyum?? Yaaa... Nampaknya abang berjaya lah..


Yelah dah cuti 4 hari... Apa?? Baru sedar ke bank tak buka pemanas hari ini?? Adeihhhhhhhh tensen aku dengar jawapan dia tu..

6 comments:

julietchun said...

terjemahan dlm bahasa tamil takdak ke?

ku tak sempurna said...

hehehehehehe... lawak sungguh pakcik itu :D

apa yg patut dilakukan bila terlampau sejuk dan it's holiday!!

takkan nak tdo 24 jam kot...
takkan nak minum kopi panas 24 jam kot??


jawapannya,

pulanglah ke malaysia... hehehehehe...

iina said...

juliet

itu ko ye turn lak..

KTS

balik mesia?? taknak lah panas.. baik kat sini.. leh gak aku main salji n p ski..

eiyda said...

Salam ziarah & salam maal hijrah ..
Seronok tgk gambar2 di bumi glasgow..bole tak nak exchange link?

iina said...

eiyda

salam kenal.. boleh je ;)

eiyda said...

Thanks iina..:)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin