Thursday, 17 March 2011

Sama dan serupa? Bezanya?

Dulu aku suka ambil gambar.. Sekarang pun masih suka gak..

Cuma masa jek tak berkesempatan lagi..

Harapnya akan ada peluangnya untuk aku merakamkan gambar-gambar 'scenery' kegemaran aku..


Salah satu photo kegemaran aku ;)

Lokasi : Hadapan Main Building,
University of Glasgow
Bayang bangunan di dalam gambar ini : Kelvingrove Museum Glasgow

My workstation at CIS..
and my special writing notebook (with photo from my collection)..


Sama dan serupa?
Bezanya di mana??

Minta maaf..
Puan blog tengah menyibukkan diri..
Nak tulis panjang-panjang belum ada mood lagik..
Will do.. Bila emosi memanggil yeah..
Kalau nak minum kopi ke..
Makan biskut ke..
Makan jajan ke..
Buatlah macam rumah sendiri..
Tapi ingat-ingat sikit.. ini rumah orang..
Till then..
Take care ;)


31 comments:

lupekanje said...

acik pun goma gak amek gamba. Tpi dah kamera rusak nih...tepaksa letak jawatan la dlu...huhu

julietchun said...

cer letak gambar matsalleh buleh gak aku cuci mata sambil minum kopi kat blog ni :D

tasekM said...

kita pun suka gambar tu...

:)




.

kak Erna said...

iina..tak nak minum pun..saja dah tau khabar iina..je..masih sibuk ye..

Ara said...

gambar tu memang cantik...ara pon suker ambik gambar tapi kdg2 malu nak snap...hahahha...ikutkan hati setiap masa nak ambik gambar ajer :-)

Ku Tak Sempurna said...

erkkkkkkkkkk... kenyang!

time kasih puan umah. sediakan macam2 kat sini :P



.
.


klu aku duk golek2 kat atas salji tu, tentu lebih bermakna gmbr tu, kaaan


:P

iina said...

Acik

Lah rusak nape cik.. Takpe cik.. nanti leh beli kamera baru yo

iina said...

Juliet

Gmbr mat salleh?? Aku takut ko nak minum kupi pun tak leh concentrate.. membazir jek.. ahaks ;)

iina said...

TasekM

Kita pun.. hehehe ;)

iina said...

Kak Erna

Alhamdullilah akak singgah pun saya tetap happy.. sibuk byklah kak.. tiap minggu ada dateline ;)

Ara

Ambik jek selagi boleh.. akak nie sebab kenang byk benda nak kena buat dan fikir.. so minat nak gmbr gambar terpaksa dilupakan seketika walaupun hati duk meronta2 nak p jejelan buat snap shot.. huhuhu

KTS

kalau ko ada golek2 kat situ.. confirm photo desktop aku bkn gbr tuh dah.. sungguh xselera aku jadinya kang nak buat keje ;)

i amsterdam said...

cantik gambarnya... pandai iina :D

bila dah sibuk nanti mungkin boleh ajar macam mana nak letak nama kat gambar2 tu? kalau boleh la.. terima kasih :D

i amsterdam said...

Sorry.... bila dah TAK sibuk he..he..

Zaitun said...

Takpe kalau sibuk tapi jangan tak ada berita langsung.

kak Zai tak berapa pandai nak ambik gambar,ada aje yang senget.

iina said...

IAM

Gambar lama nie.. dah lama xbuat shot camnie.. antara my fav shot..

I biasa guna software photoshop.. dan letak text dalam tuh.. tapi rasanya banyak juga software2 lain yang ada features U leh edit gbr tuh dan letak text.. kene buat searching sikit.. nanti I carikan.. I suggest

iina said...

Kak Zai

Saya ari2 jengah sini dengar lagu hehehe.. cuma nak menulis tak dan.. lagikpun tengah ada dateline nak kena siapkan.. cuma bila teringat tuh saya tulis dan cerita something..

Takpe kak.. ambil takat yang dapat kan ;)

fa10 said...

mungkinkah itu gmbr snow terakhir di bumi glasgow?

iina said...

Fa

Bukan... sebab itu gbr snow thn 2009 kot hehehe.. gbr snow last year.. thn 2011 nie tak sempat ambik lagik ;)

kakpah said...

cantik gamba tu.
mano de kopi e. Dah pueh menyelongkar dah ni tak jumpo pun!!!

fatt said...

i byk jgk amik gmbr tp takde satu pun yg print...buat wallpaper pun idak...rasa mcm nak print la pulak pas tgk u print :)

so is this will be the last winter?

Kaktiny said...

ko mmg berseni.. pandai melukis.. pandai amik gambar.. kagum..

aku, bab2 seni gambar semua nih.. hancuuussss....

hihihi...

sila busykan diri anda..
kami menanti kepulangan kejayaan anda.. ya puan blog.. hehehe..

iina said...

Kak Pah

Kupi dah abislah kak.. teh limau lemon ado nie.. nanti den buek kan yo ;)

Fatt

Sebab itu aku letak kat blog.. sebab sayang ambik2 simpan camtu jek.. setidak2nya bila share tuh ingatlah sikit hehehe.. Aku ye plan nak wat frame antara2 koleksi terhebat yang pernah aku ambik.. dan print letak sebagai portfolio aku.. sayang rasanya kalau simpan camtu.. eloklah ko print atau buat wall paper.. especially tempat2 yg ko dah p.. tgk balik mesti nostalgia ;)

Tiny

Alah.. itu semua untuk hilangkan kebosanan aku.. now semua tuh dah lama tak buat.. kena on hold.. InsyAllah.. sedang berusaha dear.. Thanks doa2kan aku ;)

azza_irah said...

aduhaiii..
sangat cantekkk la kak...
nampak butiran salji nyaa...
niceee...!!

iina said...

Azza

Thanks ye ;) Memang cantik

Uncle Lee said...

Hello Iina, hey, love that picture. You must have knelt down to shoot it. Guess the grass can't wait to sprout.
Tomorrow is officially first day of Spring, but we can still expect sub-zero temp and maybe more snow.

Your workstation I think needs abit of Spring cleaning, ha ha....
Have a nice day, Iina,
Lee.

iina said...

Uncle Lee

We'll change our time next sunday.. need to turn the clock again.. Yeah.. to shot it I also have to level down my face as well.. hehehe..

Well cleaning my workstation will have to wait.. can't clean yet.. once I finishing my writing.. then it will be the cleaning once n for all ;)

nur said...

sangat cantik gambar ni.. teringin nak ambil gambar cantik2.. tapi selalunya klik banyak2 then adalah dalam sekeping dua menjadi..
ada petua ke?ambil sekali terus lawa camni..

JOM KE: ALL IN ONE
nak makan jajan cecah air kopi..

iina said...

Nur

Alah sama gak try and error byk kali gak.. cuma bila dah selalu buat shot nie dah boleh agak visual yg terhasil.. 1 lagik kalau guna kamera yg besar slr tuh confirm payah nak buat shot camnie.. hanya kamera digital compact kecik tuh lebih mudah nak buat gini ;)

aNIe said...

iina memang pandai amik gambar... suka tgk gambar tu...

iina said...

Kak Anie

Terima kasih kak.. saya try test jek ;)

absolutely emy said...

cantik gambar nih.. meresap kejiwa.. tak ramai orang ada pandangan mata macam iina nih..

cuba main level + sharpenkan skit kat photoshop.. mesti lebih yummiz..

jelez2..

iina said...

Emy

Thanks dear.. bab nak sharpen kat photoshop tuh kdg2 malas.. prefer the original photo lagik.. ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin