Friday, 9 January 2009

Paris hanya 2.50-5.00pd

Sapa nak ikut aku pergi Paris?

Tadi aku survey website Ryanair.. Terkejut tengok harga tiket tanpa dikenakan cukai hanya 2.50-5.00pd sehala sahaja (ini harga tiket yang dikecualikan dari cukai.. takde kena cukai tau!!)

Baru jek 2 hari lepas aku survey harga tiket 10pd pergi balik untuk seorang.. tiba-tiba lak hari ini.. survey balik.. Sebenarnya nak tunjuk kat Suthanya pasal tiket murah ke Paris.. tup-tup tengok harga tiket murah gilerrrrrrrrr.. Siap ada 50% diskaun tu..

Hati aku dah meronta-ronta nak pergi.. dengan hanya 5.00-10.00pd pergi balik untuk seorang lebih kurang RM26-52 jek.. siapa tak nak pergi rugi ler kan..

Aku dah beritahu pakwe.. tapi dia tak sure lagik.. alahhh.. nanti kena sound balik mesti dia excited kali ini..

So apa lagik.. jom booking..kita berjalan-jalan di kota cinta..

Aku nak ke Eiffel Tower semula.. naik ke puncaknya.. ke patung statue liberty di pinggir sungai Seine.. ke Museum de Louvre melihat Potret Monalisa.. Berjalan-jalan berdua-duaan di kota cinta yang penuh romantik itu heheheheh ;)


Ke Disneyland Paris

Kali terakhir ke sana hampir 7 tahun lepas.. mesti dah banyak berbeza.. ;)

Jom kita p dating.. jom-jom sapa nak ikut???

9 comments:

::SRISUFI:: said...

salam sis...

nak ikutttttt.......

seronok sungguh lah....

beruntungnya dapat kutip pengalaman jelajah negara orang...

iina said...

Sri

Kalau sis dekat akak dah ajak dah.. siap belanje lagik tu heheheh ;) jom jom

julietchun said...

aku tunggu ko kat sana wokeh, jgn lupa tu :C

KAKTINY said...

NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....

WAAAAAAAAAAAAA.... WAAAAA..... WAAAA
NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT..... NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT..... NAAAAKKKK IKUUUUUTTTTTTTTTTTTTT.....

HUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHUHU

WAAA WAAA WAAA WAAA WAAA WAAAAAAA

iina said...

Juliet

ok set ko tunggu aku kat bwh eiffel tower k

Tiny

Jom.. ko dtg glasgow aku belanje ko tambang p paris.. satu family aku sponsor ;) heheheh

azza_irah said...

aaalaaaaa.......
jelessssssssss...
seyes jelessss....

chinta said...

kak iina, mmg murah, tp bila bayar, caj lg 10 pound kan tuk sorg...so most probably kalau berdua, kena 40-60 pound kot?

sy pon nak p lg...:)

KAK LONG said...

nampaknya saya telan air liur sajelah..huhuhu......Kota paris impian saya sejak dulu.....

iina said...

Azza

Saje dijeleskan ;)

Chinta

Setau akak yg 10pd lagik tu kalau ko pilih nak priority boarding dulu n kalau ko nak ambik insuran dia.. kalau ko xpilih tu takde charge tambahan ;)

Kak long

Insyallah mana tau smpi masa dpt gak ke sana kan :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin