Wednesday, 28 January 2009

Senyum kerabu

Senyum Selalu

Buat mengubat rindu
Yang sentiasa bertamu di kalbu
Aku rindu ayah, mak,adik, dia, mereka dan kamu

Lamanya tak makan nasi kerabu.. Teringin nie teringin ;)
Tukang masak favorite I pergi bercuti ke Spain semingguu..
Kak balik nanti leh ke buatkan nasi kerabu tak kak?? Leh ahh.. kan kak ;)


Inilah kad ucapan terima kasih dan hadiah balasan yang aku tinggalkan pagi semalam di SDS..
(kad buat sendiri tau)


Mulai hari ini aku cuti kerja 3 hari (dipaksa cuti tau kerana perlu habiskan cuti sebelum hujung januari.. Akukan pekerja dedikasi.. cuti pun kena paksa ambik hehehe)..Dapatlah aku golek-guling lelama sikit pagi hari ;)

Lewat petang nanti ada 'temubual' penting tentang 'research' aku.. Moga everything goes wellll.. Insyallah aku akan 'senang hati' buat report.. Insyallah caiyok caiyok ;)

10 comments:

Ungku Nor said...

dulu2 akak rasa nasik kerabu ni macam pelik je.

tapi bila dah makan 2-3 kali..walaweihhh..takleh miss kalo jumpa gerai jual nasik kerabu.
mesti nak beli..hehe

KAK LONG said...

research....saya di sini setakat mengadap projek paper jer...itu pun macam blur saja. Macamana nak bahagi masa eh???

Faisal said...

kerabu kat pasar tani kat rumah aku sedap wo.. ko nak ke?? balik sini nanti aku belikan ekk..

kakpah said...

senang je nak buat nasi kerabu nih. Tengok resepi mat gebu tu.
Tapi sedap lagi kalau orang yang buatkan ye tak.

one love said...

caiyok caiyok!

iina said...

Kak ungku

Tulah mmg sedaplah kan kak.. kena lak yang sambal cili dia sedap ;)

Kak Long

Bahagi masa? bila dlm situasi tu akan dipaksa juga carik masa.. dan pandai2 jugalah nak uruskan rumahtangga, diri sendiri, kelurga dan study. ;)

Faisal

Pasar tani kat mana? bdr puteri ke? leh gak nak try rasa ;)

Kak Pah

Kak buat nasinya taklah susah.. tapi yang leceh sebab nak sediakan bahan2 ulam, budu, cilinya.. lagipun pakwe saya tak mkn sgt dan sebab tu takde motivasi nk buat sebab saya jek mkn.. dan satu lagik kakak yg selalu buat tu mmg org kelantan.. dia buat mmg sedaplah.. siap leh buat budu sendiri lagik ;)

OL

heheheh yup caiyok ;)

mashi said...

Na,

Dari semalam aku sebuk nak check blog hang. Hehe, nak tau ttg balasan hang kat opis tu, then, nak tau respon depa pulak.

Best jugak. Kat mana2 pun hang pegi, mesti ada orang yang "jatuh cinta" dengan hang.. You are lucky! Cleaner kat Malaysia rasanya susah nak dapat appreciation mcm ni.

Dah cukup duit ka nak mai Christchuch? Pasti aku suruh hubby masak nasi kerabu kalau hang mai sini.

iina said...

Mashi..

Dah aku bagi hadiah tu.. coklat gak ngan 2 kotak biskut. yelah kena bagi 1 opis kan.. balasan diorg tak tau ler sebab aku cuti 3 hari nie hehehhe..duit insyallah ada... aku tgh nak plan2 nie.. insyallah aku fly p christchurch target thn nie ;).. ehh sejak bila lak oon leh buat nasi kerabu?? pesal kat mesia takde pun buat utk aku?? muskil nie muskil nie.. jgn lupa roti jala hang ekkk.. ;)

mashi said...

Alah, permintaan undergrad studs kat sini. Oon tu ada "air tangan" orang kata... Apa2 yang dia buat.. kalau bersungguh2, mmg menjadi. Tapi Na...kalau aku minta, susah le nak dapat.

Sepatutnya, mak mertua kita pun kena pesan kat hubby kita, sama sebijik mcm mak hang pesan kat hang. .. Salah satunya, jaga makanan kita.. :) Bukannya apa, kita yang akan melahirkan anak buatnya kalau ada rezeki. Kalau makanan kita tak dijaganya, mcm mana dengan anak kita ? Emm...

iina said...

Mashi

Betul tu.. aku yang berpesan kat hby aku selalunya abah mertua aku.. itu aku tau sangat2 sebab mak mertua aku selalu gak cite ngan aku dulu2 pesanan abah aku kat dia.. terutama zaman aku selalu kena tinggal sorg tu.. apapun kenalah sama-sama.. susah senang.. letih penat pun sesama.. nie lagiklah aku ngan dia sama keje pagi cuma beza aku kena study.. so kdg2 aku ingatkan juga yang aku pun penat sama gak.. malah kdg2 tu lebih penat dari dia ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin