Saturday, 24 January 2009

Tenet

Bagi tak menipiskan tangan si Piah Ngesot.. maka entri ini ditulis dalam bahasa melayu hehehehe.. nan ado yolah ko Piahh...

Dah lama kami tidak berdating berdua.. Menjejak kaki ke panggung wayang Odeon di Spring Quay kali terakhir tahun lepas.. Lama sungguh kami tinggalkan kegemaran kami di masa lapang.. Semenjak 'Sky Movie' menjadi siaran tontonan utama kami di rumah.. aktiviti ke panggung wayang sudah tidak lagi menjadi agenda masa lapang..

Namun hari ini.. aku paksa rela pakwe.. itu pun sebab selepas diberi kata-kata azimat

"Jomlah tengok wayang.. Ina belanja.."

Apa lagik pakwe den.. senyum sengih jelah... tapikan.. mana boleh aku sahaja yang belanja.. demi sebuah keadilan.. cewaahhh.. aku juga paksa rela dia belanja aku di Lemon Tree.. hehehee ;)


Yang best.. siap tapau bekalan makanan ringan lagik tu.. jimat cermat tau.. bukan apa takat beli popcorn dengan air pepsi tu.. yang sudah tentunya lebih mahal dari beli kat supermarket.. baiklah aku bawak sendiri makanan dari rumah.. ;)

Akhirnya cerita ini yang kami tengok ;)
Tiket wayang pun dicetak atas kertas resit jek.. jimat belanja ke?? harga sama gak.. Dulu leh gak simpan tiket wayang dalam kertas keras tu.. tapi yang nie.. tiket resit?? buang dalam tong sampah jelah lepas tu..

Underworld 3 : The rise of the lycans yang mula ditayangkan di seluruh UK mulai 23 Januari.


Aku bagi 4* untuk filem ini.. jalan cerita taklah membosankan.. banyak juga aksi-aksi yang menarik tapi kebanyakan telah dijangkakan.. kalau sesiapa yang pernah menonton siri television peperangan antara golongan 'vampire' dan 'lycan' ini pastinya dapat menjangkakan jalan ceritanya.

Underworld 3 is a prequel story that traces the origins of the centuries old blood feud between the aristocratic vampires known as Death Dealers and their onetime slaves, the Lycans.

In the Dark Ages, a young Lycan named Lucian emerges as a powerful leader who rallies the werewolves to rise up against Viktor the cruel vampire king who has enslaved them. Lucian is joined by his secret lover, Sonja, in his battle against the Death Dealer army and his struggle for Lycan freedom.


Balik ke rumah aku sambung tengok ujibakat 'Americon Idol' yang kini sedang ditayangkan ;)

Jangan ada sesiapa bertukar jadik 'Vampire' ngan 'Lycan' lak memalam niee..
Malam minggu malam untuk berpoye-poye okay ;) Bukan malam untuk menghisap darah atau mencari mangsa korban darah tau..

7 comments:

Tijah Lawa said...

hahahha...piah ada penyakit samo cam sey kosan eh. mmg maleh kit nak membaco kok dlm baso omputeh nih. tapi sey xdo la sampai pogang kamus cam piah. tu mengado2 namo eh tu...kan piah kannnn???

KAK LONG said...

wow tengok wayang...best2. Saya kini terpaksa menahan rasa lantaran kanda tak benarkan berfoya-foya...sabar jelah...(time dia keje tu boleh la, tapi kena la carik partner lain...hehe...gayanya tiny bakal dimangsakan hehehe

kakpiah said...

agergagagagaga.. *aku gelak nih kak*
tengkiu bebeh..
tadi masa nk bukak blog akak bedebar2 gak ati suci murni aku nih kak..
tp syukorlah.. ko dah kembali ke pangkuan jalan..
wakakaka..
lebiu semenet la kak!!

tengok wayang?
skang aku layan citer kekanak jer kak..
nih tgh tunggu Upin & Ipin the movie bln 2 nanti..
ko tawu tak upin ipin tu aper kak?
he he he

iina said...

Tijah

Tu ngado2 manjo tuh.. wakakah.. tekun tuh tekun nengok kamus muahahhaa

Kak long

Alah ada peluang pergi jek utk lepaskan tension dan relak2 kan diri.. ;)

Piah

Ko nie piah mestilah akak tau.. kat utube kan ada ;) ada gak cite madagascar tu.. tapi idak ler p tgk wyg sebab kat umah tu channel sky (cam astro kat mesia) hmpir semua channel utama ada kecuali sukan.. kanak2 ye channel pun ada ;) kdg2 layan gak cite budak2.. tapi mmg akak pun nk tggu cite upin n ipin tu.. mmg best ;)

kakpah said...

iina, kitorang minggu ni cuti panjang. Ada sekolah yang tutup sampai seminggu. Sebab cuti sekolah ni la, anak-anak sibuk ajak tengok wayang. akak pun sama menyibuk. tadi poi tengok inkheart. hehe..cite budak-budak. sekali sekala dapat release tension.

aNIe said...

iina...akak baru tengok cerita InkHeart...memang best...

Americon idol tu kalau masa ujibakat tu memang akak tengok sebab kelakau...

iina said...

Kak Pah

Wahh tengok inkheart ke? Sini dah release bln 12 ari tu ;) eloklah kak layan release tension tgk wayang ngan anak2 kan

Kak Anie

Saya tak berkesempatan tgk movie tu lagik ler kak.. tulah semlm layan gak tgk american idol tu ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin