Sunday, 25 January 2009

Stinkfrucht

Semalam ke kedai cina.. aku nampak ini..


Stinkfrucht Dourian


Kami pun menjamah.. bolehlah.. rasa tidaklah semanis buah yang segar.. Harganya setiap ulas menghampiri ke 1GBP 'convert' dekat RM5.30, nak makan punya pasal kan.. Hilang jugalah hajat yang teringin tu..

Tapi kalau disimpan lebih lama boleh buat tempoyak nie..
Tapi den tak makan tempoyak de.. akan aku korbankan untuk bubur kacang hijau esok petang ;)

11 comments:

::SRISUFI:: said...

salam rindu buat sis iina...

apa khabar sis....

dapat gak merasa durian ye...alhamdulillah..

hehehe...sri tak makan buah durian..tp tempoyak buat sambal goreng + udang ..makan...

ngee

kakpah said...

hehe dapat gak merasa durian yer walaupun stink.. Tak suke tempoyak? Weh, rugi tu iina. kau tak rasa lagi sambal daun kayu yang penuh dengan aroma tempoyak ni. masakan ori orang nogori tu. kalau makan bondo alah ni tak sedar mak mentua ehmehm kat belakang.

mahal nye durian tu ..

nahmy said...

stink pun stinklah kan?! tu pada diorng. pada kita perggh!! mmg 'stunt' habis bila dpt mkn. lgpun hanya 'jauhari yg kenal manikam'..kan??

iina said...

Sri

Bolehlah buat rasa.. cam best jek tu.. tapi akak mmg xmkn tempoyak ;)
Tulah lama senyap jek sis.. cuti ye ;)

Kak Pah

Tau masakan tu tapi omak mmg xmasak.. dan kalau masak pun saya tak makan hehehehe.. lagipun maybe because family saya dan family pakwe pun tak mkn.. tu yg kami tak beria2.. makanlah sedap camna.. takde perasaan jek hhehehe ;)

Nahmy

Buah durian kalau dapat memanglah best.. tapi saya jenis makan buat rasa jek takdelah beria2 berbiji2 ;) Nie dapat rasa pun alhamdulilah walaupun mahal gak

AMY SENSEI said...

salam iina,

best ke tinggal di glasgow? ada email add tak?

one love said...

my abah ada kebun durian!

but i dun makan sgt durian..
heheh

iina said...

Amy

Best? For me not bad.. tapi best lagik duduk mesia kan.. so for cost living boleh survive lagik lah dan byk sikit pilihan utk beli brg2 keperluan

OL

Sama jek cam adik ipar I.. tak makan durian.. bau pun tak leh..

jane said...

salam puan,

mahalnya!! buat bubor lagi puas makan ya.

iina said...

Jane

mmg mahal ler kalau convert.. hehehe buat2 cam rm4 jelah murah ler tukan ;)

kueh bakar said...

durian ni ahso cina tua belakng umah aku yg kopek....he he he

iina said...

Blkg umah? nampak nar umah ko kek vietnam ekkk. sebab durian tu vietnam produk.. ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin