Sunday, 18 January 2009

Bayar Hutang

Tag dari Sri Sufi

Mereka yang kena tag dari aku.. (korang takyah jawab tag nie pun takpe.. aku halalkan hutang nie jek.. banyak pahala aku... tapi kalau korang nak jawab sila-sila ler ye.. tau korang kan rajin heheheheh)

1. Tiny
2. Juliet
3. Faisal
4. Cikgooden
5. Piah Ngesot
6. Tijah
7. Ku tak sempurna
8. Rusdi
9. Mashi

1.how do u know 1?
Melalui blog inilah.. dia tinggalkan jejak buat pertama kali dan aku terus kunjung blognya selalu.. lama-lama kami jadi kawan rapat dan kawan gelak golek guling semualah.. ;)

2.what would u do if u never meet 2?
Ini memang aku tunggu sesangat.. sebab dia ada hutang ngan aku.. kena tuntut.. hutang belanje makan.. hutang duit raya.. hutang popcorn.. hutang satay.. hutang kuih cara.. banyak lagik ler nak sebut .. list panjang sangat..

3.what would u do if 3 n 4 dated u?
Date??? nak kena kejor ngan penyapu apa muahahahha... takde ye.. dua2 suami orang.. tapi dua-dua sahabat aku.. sorang tengah sambung study kat UKM.. mana leh date karang tak leh concentrate study lak.. yang sorang lagik uihhh engineer penting kat sime darby tuh.. mana leh date.. wife dia tu kawan aku gak.. nak carik nahas.. muahahaha.. takde koje ler teman nak date kome3 nie.. tapi kalau korang nak belanje teman makan sok teman balik mesia anytime jek..

4.would 5 n 6 make a good couple?
Aku rasa kalau diorg berdua nie couple mau kontroversi dunia blog nie tau.. udah ler diorg nie kalau jumpa.. cakap 4 minit gelak sakan guling golek 40 minit tau.. itu pun cakap sesaat.. gelak balik 40 minit.. uihh cuba korang bygkan kalau diorg berdua nie date.. terkedu si carlos ngan si TS nengoknya.. ado yang gigit jari tak rasa tau muahahaha.. takpe korang couple ngan aku sekali sok apa2 aku leh backup korang tau.. bukan backhand tau .. no.. no.. nehi.. nehi

5.do u think 7 is attractive?
Dia kata dirinya tak sempurna.. tapi pada aku.. dia seorang yang sempurna sifat umumnya.. cukuplah segala segi.. aku takleh pepuji minah sorang nie karang dia perasan lelebih susah hidup aku karang... tapi dia kalo jahit manik uihh terpegun nengoknya.. weii sok leh ler aku tempah kat ko jahit manik yo..

6.do u know anything about 8's family?
Dia nie kawan sama kerja aku kat mesia.. merangkap aku ye penjamin study gakk.. ko jamin aku.. aku jamin ko.. sesama tanggung akibat kan hehehehhe.. seorang ayah yang penyayang.. lembut orangnya.. dan sepasang anak lelaki pompuan.. dan isterinya seorang doktor.. Entah bila ler aku nak singgah p Sheffield nie.. insyallah tahun nie aku singgah umah ko ekk ;)

7.tell me something about 9?
Ini kawan baik aku yang paling baik.. sama universiti.. sama fakulti.. lain jabatan jek.. pastu sama rumah sewa..masa dia tengah bercinta sakan dengan hubby dia.. akulah saksi percintaan diorang tongah malam buto.. lepas tu sama tempat kerja.. bilik ofis pun dulu depan-depan jek.. dia nie memang sahabat segalalah.. sama ptk.. sama induksi.. sama btn.. malah semua keluarga dia aku kenal.. baik mak mertua.. ipar duai.. mak ayah dia ;) Mashi.. kita rerajin sikit ekk.. tahun depan dah nak abis tempoh nie

8.what language does 2 speak?
Yang dalam pengetahuan aku, dia nie memang teror cakap melayu lah.. cakap english bolehlah.. cakap tamil lagik ahhh.. terorrist tauu..wakakah

9.who is 3 going out with?
Dia going out with family dia ler.. anak pun dah 3.. kalau keluar ngan orang ngegada ler tu.. ada yang kena backhand nanti tau.. idak karang aku report sama itu bini heheheh

10.how old is number 4?
alah.. tak jauh umur ngan aku gak dalam 30an.. opppsss silap 20ann ler cover line coverrrr

11.5?
Umur minah ibu ninja nie?? dia ngaku dia lagik tua dari akak nie tau.. so aku agak2 dia nie dah nak 60 kot.. lagik2 lak dulu dia suka ngesot jek.. sekrang nie dah fit balik sebab kena bagi training kat 2 orang ninja tu.. rantaro ngan shinbei.. so muda balik ler umur dia nie

12.Who is 6's favorite singers?
Yang ada bunyi-bunyi 'sucai' tu.. dahsyat ooo anak pun samo gak cam omak dio.. raso2 ehh den lah yang ada bunyi tembak2 ngan bunga ros itu lah.. 'gun n roses' peh tu semua lagu rock dio layan.. dahsyat..

13.7?
lagu fav minah nie.. buat masa nie dia sibuk nanyi lagu hari ini hari apa.. rasa-rasa kena request ler m.nasir ke mawi ke ajai sapa ke buat lagu pasal hari isnin sampai hari ahad.. complete set..

14.is 8 single?
Takde ye single.. jangan korang nak ngorat lak.. anak pun dah 2 orang..

15.what's 9 last name?
Hashim.. mesti ler aku tau dah kawan baik aku sama uni.. sama keje.. nasib jek aku tak study phd kat new zealand.... idak mahu aku berkepit ngan dia 24 jam tau muahahahah.. I miss you my friend.. ko doalah aku rajin2 cam ko gak ;)

16.would u consider being in a relationship with 1?
Relationship memang dah ada pun, kan kawan baik aku kan.. friends forever kan.. smile always ;) Ko dah pakai belum benda yang aku kasik tuh?? bersinar2 memancar2 jek aku rasa ehhh ;)

17.which school does 2 go to?
Sekolah rendah, sekolah menengah.. takkan tak sekolah kot.. ko story sikit ler juliet.. ada ke ko p sekolah tamil ke sekolah cina ke.. aku belum dapat nak pasang spy ikut ko pergi sekolah mana ler.. ada kepentingan ke soklan nie ahh??? tak faham betul aku wakakakah..

18.what do u like about 3?
Selamba. gila-gile.. suka nyakat n kenakan aku masa muda2 dulu.. aku tetap muda lagik tau.. Aku pun saksi percintaan diorg masa kat uni dulu (banyak juga aku jadik saksi cinta orang ekk muahahahah) Akhirnya dah anak 3 ko.. muahahaha.. maybe sebab banyak2 kawan laki aku kat UKM dia nie yang aku kira aku rapat dan selamba rock.. kenal masa sukan intervasiti masa matrik UKM thn 1 dulu.. nampak cam ganas jek mamat nie muahahah rupa2nya aku lagik ganas hehehehe.. aku sonok jumpa ko balik tau.. kena lak umah ko tu area tempat laluan aku pergi balik dari banting ke tg malim tiap minggu.. tapi nak singgah?? tak leh janji de.. aku selalu kena pecut 120km/j maintain kat jalan tak leh ciluk2 singgah2 ye :)

Berpeluh aku jawab tag nie.. hisss.. kalah aku pergi exercise kat gym tau...

Jawab tag dari Asmida lak

Soalan: Nyatakan 5 kedai yang anda pantang jumpa mesti nak masuk dan beli barang.

1. Tesco atau sainbury dan Somerfield
Biasa hampir setiap pagi selepas kerja awal pagi, aku akan masuk salah satu supermarket ini untuk mencari sarapan pagi aku.. kalau ke sainsbury aku akan beli salad fruitnya dengan bekas paling kecil dengan harga 1.49p, 2 slice of cheese and onion puff atau buah-buahan. Kalau ke tesco aku akan beli sushi fish 1pd, egg fried rice 0.99p dan buah-buahan. Dah terbiasa hampir setiap hari.. paling tidak mesti akan cari buah atau crisp.. paling tidak beli sandwich prawn coctail atau tuna dan sekali sekala.. custard donutnya yang memang sedap ;) Kalau ke somerfield wajib yang aku akan beli adalah egg noodle dan taugeh (bean sprout). Ini memang benda wajib.. pakwe memang suka noodle so.. menu wajib juga setiap minggu.. memang sentiasa ada 2 stok nie dalam peti ais.. so far dah pernah try egg noodle di Asda dan tesco.. rasanya lain sikit.. kadangkala ada rasa hanyir sikit.. tapi egg noodle di somerfield yang paling aku suka ;)

2. Perfume shop
Kalau ada offer yang murah memang beli ler.. tapi baru-baru nie dah berazam tak beli perfume lagi sebab kebanyakan target brand dah ada dalam koleksi.. so takde rasa teruja nak beli sangat lagik.. sebab senarai byk dah di'tick' kan.. selesai satu perkara.. bukan apa senang beli masa murah.. memang ada sesetengahnya buat hadiah esok bila nak balik.. bukan lama lagik dah.. setahun jek lagik tau ;).. Asmida akak bawak balik perfume tu dalam kontena takde ye kastam ingat nak jual.. nape ko nak beli ke??

3.Gregg
Ini kalau masuk memang gerenti beli.. sama ada tuna sandwich atau prawn coctail dan donutnya.. inilah antara makanan sarapan pagi aku.. takde ye nak jumpa nasi lemak ke roti canai ke.. tapi sejak dulu memang aku suka donut gregg.. lembut dan sedap ;)

4.Matalan
Memang favourite outlet.. tapi hanya akan masuk bila ada sale.. sebab masa nie memang borong gile-gile dan memang murah.. kebanyakan fesyennya aku ye favourite dan sesuai untuk dibawa balik ke malaysia.. time sale.. memang banyak baju boleh dapat dalam 2pd paling murah hinggalah ke 10pd.. memang masa ini aku akan beli bukan 2 3 lagi dah.. kdg2 hampir-hampir 10 helai pun ada..

5. Debenham
Memang suka masuk terutama kalau sampai salenya 70%.. ruangan yang selalu singgah.. bahagian jewelery dan watch.. selalu memang akan survey harga kat sini.. terutama brand tertentu.. kalau kena time dapat 50% memang belilah.. baru-baru ini aku beli jam adidas hanya 12.50pd dari harga asalnya 25pd.. sebenar memang tunggu time jam nie ada sale.. sebab dulu pernah beli jam adidas untuk adik dari 20pd dapat 10pd jek ;).. Ramai yang berkenan jam tu.. tiap kali pakai ada jek yang tegur hehehehe ;)

Siapa kena tag?? Kali nie takde nak tag sesiapa kira halal jelah hutang nie ;)

9 comments:

Asmida said...

owwwhhh cepatnya bayar hutang! lain kali boleh kasi hutang lagi. hehehe. jgn risau, akan kubiarkan dirimu dalam keamanan tanpa tag selama 60 hari.

Faisal said...

Tak dapat aku nak jawab tag ko.. tapi buleh la komen kat sini aje ekk.. len kali la ko tag aku..

soklan 3:dating ngan ko?? takmo ah, kena queen kontrol aku nanti.. hahahaha.. nak makan meh rumah a, aku masakkan utk ko..

soklan 9:memang a kuar dgn family, kuar sorang2, kuar ngan bebudak opis.. kalau sorang2 tu memang aku tgh layan tension le tu..

soklan 18:aku ganas a.. tem tu kan zaman black metal, kire ganas a tu.. lame dah ekk kite kenal, dah limeblas tahun..

iina said...

Asmida

ciss ko dik.. tak leh nengok akak duk senang lenang ekk.. ada jek ko nak aku berhutang ngan ko ekkk.. ok 60 hari ekk.. ok akak set reminder tau.. sok ko tag sebelum 60 hari tu akak lak bagi ko hutang bebanyak lak ;P

Faisal

Ko tak nak date ngan aku?? uihh rugi beso ler ko... baru aku plan2 nak belanja ko muahahah kensel.. ko masak?? uihhh leh caye ke tangan ko tu leh memotong bawang wakakakah cam aku tak caye jek.. ntah2 ko order jek.. tapi si leena yg masak..

yeke kuwa sorg2 layan blues??? nie aku kurg percaya sikit.. takpe sok aku pasal spy kat klang tu hehehhe

memang dah berbelas tahun kita kenal.. tapi biasa ler dulu ko kan jual mahal ngan aku hehehehe.. aku paham masa tu ko asyik berkepit ngan awek jek mana leh ngacao ko sgt krg ada kena kejo krg.. tapi aku tgk ko masa mula2 kenal tu cam pemalu jek org ye muahahaha terutama masa kat alam shah tu ctrl macho jek jumpa budak sri putri heheheheh ;)

Faisal said...

ape ko tak pecaye aku ni pemalu.. ish... :p

(dah pukul 3.24 pagi kat sini, aku still ngadap pc buat paper utk submit kat MOSTI, kalau tak dapat bonus tahun ni mmg saje la..)

iina said...

Faisal

Mula nengok komen nie smpi kat mailbox aku cam tak caye jek.. ingat komen lama.. rupa komen lain.. pehal ko buat pepagi buto nie.. uihh semgt sungguh ko nie ari ahad pun koje ke?? uihh aku doakan ko dapat bonus 4 bln gaji leh?? peh tu kalau dapat ahhh aku tuntutttttt tau.. belanje aku xkira.. ;)

UnGu VioLeT said...

akak, salam kenal dr wales.. ade mase, singgahla rumah lak..

kakpiah said...

kapel ngan tijah?
tidekkkkkkkk!!!!!!!!!!!

Tijah Lawa said...

ko mcm sajerrrr jer kan susun aku ngan piah sebelah2 kan?? xdenyer aku teransang dgn dak piah ni der. dah la ngesot...lambat okkk!!!!

iina said...

Piah

Katakan tidak pada tijah?? ko tak nyesal ke piah.. betul ko tak nyesal nie wakakakah

Tijah

Hehehe itu saje bagi ko menang lumba lari ngan dio.. bilo lagi ko nak dapek chance gitu jah.. sian piah tau jah muahahha..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin