Sunday, 8 February 2009

Hari Sukan SMG 2009

Meriah!!!! Seronok!!! Teruja!!!

Paling utama rumah 'Merah-Delima' Juara!!!

Tengoklah siapa cikgu rumah sukannya hehehhe ;) Penuh semangat tuh..

Walaupun si cikgunya demam :( ketika dipenghujung acara.. aku dah tak larat badan.. Cuaca yang sejuk dengan suhu -2 ketika keluar rumah pagi tadi.. sudah cukup menyebabkan demam aku yang bermula malam tadi.. berterusan..

Balik rumah.. makan ubat dan terus masuk tidur.. dapat merehatkan badan.. memanaskan badan yang terlalu sejuk .. terutama kaki dan tanganku.. Akhirnya menghampiri ke pukul 7 malam aku bangun.. makan.. isi perut yang kosong.. kemas rumah (inilah orang perempuan kan.. sakit-sakit pun kerja rumah kena juga ditengok-tengok).. Makan bubur nasi sesuap dua (pakwe masak atas permintaan aku sebelum masuk tidur tadi) dan ambil kesempatan untuk menyemak email.. dan sempat jugalah kemaskini blog..

Inilah gambar yang sempat diambil acara pagi tadi.. ;)



Bersedia untuk berarak dalam perbarisan


Selepas perbarisan masuk

Menunggu perasmian

Perasmian oleh Penasihat SMG yang diiringi oleh pengetua sekolah

Kaum ibu dan gadis-gadis muda remaja ;)

Acara sukan bermula

Senaman Pom-pom.. cikgu kat belakang pun dah tak larat nak bersenam ;)

Ramai sungguh paparazzi

Yang utama.. Tahun ini kita juara ;)

'Merah Membara Menuju Jaya'

9 comments:

Faisal said...

mari bersukan.. sekarang tak larat dah kot nak main cam dulu2, pernah aku gatai2 gi main rugby 2 tahun lepas, baru seploh minit main dah mengah mintak nyawe.. heheh..

mase kat Terengganu open 2003 kot, lawan ngan budak sekolah, ade la sorang tu cakap "salamelekom bang, tumpang lalu ye" pastu terus pecut depan aku sambil tunduk2 mintak lalu tu la, sib baik main rugby tak leh baling boot, kalau tak memang a benjol pale budak tu.. :p

p/s: Skang main golf.. tak payah nak lari2.. heheh..

iina said...

Faisal..

Lupa lak aku ko mmg main rugby dr dulu.. wakakkah.. teringat lagik masa sukan intervasiti.. dah muda2 nie mana larat dah... aku main hoki pun dah lama pencen.. apa suka pun dah tak main dah.. stop semua.. kat sini ada juga cuba main netball.. but aku stop juga thn nie sebab nk concentrate study.. main golf? sini pun ada sorg kwn aku mmg gila main golf.. kalau main btul2 leh dpt mcm2 hadiah kan ;)

Faisal said...

aku mula2 dulu tak berkenan pun main golf ni tapi bila dah start main, memang susah nak stop kot..

penat jugak main golf, kalau walking course ade la dalam 14 km kena jalan untuk 18 holes course, keluar peluh juga hape.. kalau naik buggy, relax la sikit..

ade lagi satu sukan aku main, main game komputer.. hahahah.. cam aku buat la ni la, pukul 4.30 pagi lepas otak dah biul takde idea nak siapkan report..

kakpah said...

baca lam paper cuaca buruk melanda eropah skang. Sejuk betul tu ina.

celotehcomel said...

salam perkenalan..
enjoy tgk scenery (pics) kat blog ni....

iina said...

Kak Pah

memang teruk.. skrg nie snow lebat kat luar sejak malam semalam.. nie demam pun tak habis kebah lagik.. saya jap lgik nak kuwa p keje awal pg nie.. rasasnya snow hari ini lebih tebal dr mggu lepas.. aduhh time demam camnie mood apa pun xde

CC

Thanks ya ;)

one love said...

wah, sukan! best!!!!!!!

eiyda said...

Congrats kpd cikgu rumah merah Delima!! memang kena dengan temanya 'Merah Membara Menuju Jaya'..;)

iina said...

OL

sukan mmg best.. cikgu ye jek yg xlarat ;)

Eiyda

Thanks ;) cikgu ye yg terover excited ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin