Saturday, 29 November 2008

Minum Malam

Selesai solat maghrib pada awal pukul 4.00petang tadi aku menjenggah ke dapur..



Masih berbaki lagi cekodok pisang yang digoreng pagi tadi..



Masih ada lagi lauk pauk untuk nasi lemak yang ditanak pagi tadi..



Aku pula ingin nikmati halawa kacang hazal yang dibeli di Alfa tengahari tadi.. enak.. cuma agak manis rasanya..



Halawa ini tidak ada kena ngena dengan parti politik yang berlambang dacing itu tau.. Undi anda adalah rahsia.. pilihanraya pun lambat lagik.. ;)

Selamat menjamu mata jelah ye.. nak bagi sikit jauh bebeno kome2 semua ye..

Selamat Cuti Hujung Minggu.. Aku nak sambung golek2, guling2 dan lepak2 depan tv malam ini ;)

7 comments:

cappuccino said...

iina wey..awl btul gelap skrg kan..pkl 3 lebih dh mlm..ko x beli tiket airasia balik mesia ker..geng2 kt shfld ne rmai yg borong..murah2 kan..

akuatik said...

aku ada halawa pistachio..tak abih2 lagi sampai la..

TokMa said...

adoiii dapnyer cekodok tuh..antarlah sepiring kat tokma. Tokma tak masaklah arini, penat sesangat nih!

nahmy said...

baru nak komen yg 'adakah lambang dacing tu akan jadikan Halawa tu semakin sedap?'...tp you dah bagi disclaimer dulu. apapun selamat menjamu le...

CikguZue said...

salam,
oo pandai makan halawa ni ye...bagusla, biasanye org pernah jejak ke Timur Tgh je suka makan, sama macam buah zaitun jugak. byk khasiatnye tu...

iina said...

Rusdi

Tulah maghribkan awal dah nie.. pulak tu sejuk gilos.. ari nie kat glasgow -3 darjah oooo.. aku p carbot tadi cam rasa jalan atas ais batu je.. sejuk giler ari nie.. glasggow dah snow

akuatik

aku baru try nak makan.. not bad gak.. rasa cam kacang tumbuk tu.. cuma sebab masnis gt so takleh ler mkn byk2 sgt

Tokma..

sedap mkn bila time2 sejuk camnie.. kalau dekat cam umah tiny tu sure dah saya htr sepiring kat tokma ;)

iina said...

Nahmy

heheheh dah tau nanti ada yang akan politikkan halawa tu.. baik cakap awal2 ;)

Cikgu Zue..

Saja nak merasa.. sebab tengok cam menarik je.. dah rasa not bad.. just sebab manis sgt so makan pun sikit2 jelah..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin