Monday, 17 November 2008

Gigi lagi

Memandangkan sehari sebelum balik ke Malaysia.. aku ada jumpa doktor gigi untuk tampal gigi.. kali ini temujanji seterusnya adalah pada hari ini..

Kerana temujanji agak lewat sedikit.. aku balik ke rumah dululah jawabnya dan lagi 10 minit ke waktu temujanji itu.. aku dah sampai.. sebab teringat minggu lepas yang aku dah terlewat sedikit tu.. bukan main lagik pandangan si minah receptionist tu..

Tapi..... aku kena tunggu hampir 40 minit.. tensen tul aku.. pesal ler lama sangat.. aku sampai khatam ler 2 buah majalah yang ada kat situ.. nasib aku faham tulisannya.. kalau kenalah majalah cina ke tamil ke cam kat kedai gunting rambut.. mau tensen aku tengok tenung majalah tu.. dapatlah aku serba sedikit kisah gosip artis barat kat majalah tu.. walaupun aku tengok datenya adalah setahun lepas dah.. takpe janji leh baca lagi..

Seperti biasalah ada 1 gigi yang kena infection.. so kenalah bersihkan.. lagipun tampalan gigi tu pun kena buat balik sebab dah tak cun lagi, aku juga mahu juga menandingi kecunan si Julietchun tu kan.. kan..

Memandangkan doktor yang hensem tu.. hehehhe.. dah puas minta maaf dengan aku sebab lewat sangat dari masa temujanjinya... maka dia setkan temujanji seterusnya 3 minggu berturut-turut.. adeihh... sebelum nie at least antara setiap temujanji dalam lingkungan 2-3 minggu.. Kali ini dia book terus 3 temujanji berderet setiap minggu seterusnya.. adeihhh aku tengok schedule temujanji pun cam nak pitam pun ada.. 3 minggu direct.. masa dan hari yang sama pulak tu..

Emm.. ikut hati malas je nak pergi.. tapi fikir untuk kesihatan.. aku teruskan jugalah.. melayang lagi ler duit aku kan... takpelah demi kesihatan gigi.. sampai kena perli dengan cik abang aku.. tulah makan coklat banyak-banyak lagi.. amboi222.. ingat awek dia nie budak2 kecik ke asyik makan coklat je tak makan benda lain ke (heheheh.. coklat memang penuh atas meja khusus untuk ngup ngap masa tgk tv) .. bukan pakwe je termasuk ler adik aku sorang tu pun sama.. apa korang berdua nie dah pakat ke apa nie ekk.. takpe.. takpe sok ko datang umah akak.. akak bagi ko makan biskut kering je tau.. hehehhe

Apa pun.. aku masih merasakan kekebasan akibat dibius pada gigi depan tadi.. bengkak dan kebas.. rasa sungguh tidak selesa kerana kali ini kesan ubat itu turut menganggu hidung aku.. rasa sebu semacam dan seolah hidung tersumbat..

Cuaca juga terlalu sejuk.. semalam 0 darjah.. hari ini?? aku pasti lebih kurang je.. sebab hari ini aku nak berjalan ke klinik gigi pun rasa bercinta je nak sampai.. kaki tangan muka semua kebas sejuk.. mulut pun berasap-asap dah.. macam best je kan.. kan.. tapi sebenarnya memang tak besttt time sejuk-sejuk begini..

Balik dari klinik.. dah ler kebas hidung n bibir kena bius.. kena lak angin sejuk masa jalan kaki balik.. rasanya satu badan aku jadi kebas..

Aku nak rehat.. kepala aku dah mula pening..

p/s Oh ya.. yang cadang-cadang nak balik mesia tu.. balik ler.. sementara ada tiket murah bulan nie sampai bulan 12.. nanti balik jangan lupa lak bagitau ye.. hehehhe.. siap dapat on call lagik.. balik jangan tak balik nanti leh kirim kan kan.. kepek2 ke.. ikan masin ke.. pecal ke.. uihh tak sedo diri.. walhal diri sendiri pun baru je balik hehehehe ;).. tak kira nak kirim gak.. ko adik akak yang baik kan kan kan..

2 comments:

KAK LONG said...

gigi lagi??? sah-sah kau ni kurang kalsium kak....

iina said...

kak long

sini ye treatment bukan cam kat mesia.. kita pergi bila sakit je..

sini dia memang schedule kita ye rawatan gigi.. doktor akan beritahu apa yang kena buat utk gigi kita.. terutama kalau gigi yang dah lama kena tampal.. dia akan check satu persatu siap buat scanning kalau2 ada infection atau perlukan rawatan susulan..

sebab itu akak keep on going sebab tengok service dia bagus dan dia explain what happen pada gigi tu satu persatu..

rasanya dah bertahun akak p klinik gigi kat mesia belum pernah lagi dapat service yang baik camnie.. lagipun bukan akak je yang duk ulang pergi klinik gigi ramai.. sebab semuanya ada schedule masing2..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin