Sunday, 13 January 2008

Sky engineer hampeh

Sejak dari pagi tadi aku duk tunggu engineer sky.. jangankan bau dia.. bayang pun takde.. dekat 3 4 kali juga aku call balik company campbell & kennedy tu.. kata nak call balik.. dekat berjam-jam tunggu.. akhirnya panggilan terakhir ada ke kata tak dapat nak datang sebab engineer sibuk.. terbakar sungguh hati aku.. katanya ada orang akan call balik.. dari tadi kata nak call balik dah berapa kali aku call.. geram sungguh.. aku cakap kenapa tak call dari tadi.. katanya pukul 3 petang nak call.. hari sabtu nie petang-petang ada orang buat kerja lagi ke.. geram sungguh.. siap kata itu bukan masalah dia.. terus aku hempas telefon.. sakit hati betul.. siaplah hari isnin nanti aku akan call balik customer service.. silap haribulan aku terminate je.. takpe.. nanti ari isnin aku nak buat complain.. rude sungguh ..

untuk menenangkan perasaan kejap.. pakwe balik dari main golf ( entah mimpi apa dia sibuk nak main golf pulak.. belajar dengan nordin ler nie..) dia terus ajak aku pergi bonnypack.. sibuk nak beli periuk.. hiss pakwe aku sorang nie.. sibuk pulak nak beli periuk besar.. senang nak masak ler kalau nak buat open house.. takpelah dah dia sanggup nak beli.. kira perihatin ler juga dengan aku kan.. dia tau isteri dia kena masak banyak-banyak bila jemput orang datang rumah.. tapi periuk yang ada kecik sangat.. aku tak kisah sangat bab-bab beli periuk.. periuk yang aku dapat mak bagi masa aku kawin dulu.. siap dari set kecik sampai ler set yang besar.. tak abis pun aku guna kat mesia.. itu pun siap ada beli periuk kat sempadan thailand lagi.. masa aku observe student praktikum di kelantan 2 tahun lepas.. takpelah.. pakwe minat dia memang benda-benda begitu.. beli periuk ler.. kuali ler.. set pisau ler.. yang pasti dia mesti cari yang berkualiti.. cerewet lak tu.. bagus jugalah.. senang juga.. sebab aku tak perlu nak fikir benda-benda tu.. yang aku tau ada.. dan aku boleh masak..

balik dari bonnypack.. (aku siap beli mangkuk pyrex lagi untuk mak dan mak mertua aku) pakwe sibuk ajak pergi asda pulak.. nak tukar duit siling. uihhh berat sungguh duit siling dia.. bila kira adalah dekat 45pd.. sambil tu memang kena beli juga barang-barang rumah.. so pergi jugalah.. cuaca semakin sejuk.. aku rasa ari nie suhu -1 kot.. sejuk gilerr..

balik.. ingat nak belanje pakwe makan kat yadgar.. sebab tengok yadgar penuh.. turun je bas 12.. kebetulan depan rumah kak zarina dan nordin.. aku ajak pakwe singgah sekali.. nordin nie upsi juga.. lecturer fskpm.. bahagian awal kanak-kanak.. dulu masa dia datang dia sekeluarga duduk rumah aku.. bersama dengan nazir lecturer Fpe.. ahh.. nie nak bagi tau.. nordin nie dulu pernah kena fitnah masa di UPSI dulu.. kecoh 1 upsi.. aku rasa ramai pernah tahu kisah dia.. sampai ada yang kata bukan-bukan.. hakikatnya bukan dia yang buat.. kebetulan iras muka dia sama dengan seseorang itu.. masa awal2 aku dengar cerita tu.. aku pun tak percaya sangat.. lagipun kadang cerita mulut dari ke mulut nie bukan leh percaya.. orang bercerita kadang tak tahu hujung pangkal.. bila aku dah dengar dari mulut dia sendiri dan kak zarina.. (sebenarnya aku dah tahu kebenaran cerita nie lama dah.. masa aku satu btn dengan dia lagi) itulah.. kadang manusia nie senang mengata hal orang.. walhal betul atau tidak benda tu.. bukan nak selidik dulu.. Ini aku nak clearkan cerita.. mungkin masih ada orang yang tak tahu cerita.. atau masih beranggapan buruk.. lebih baik jangan percaya cerita orang kalau kita sendiri tak tahu hujung pangkal sesuatu cerita berkenaan..

akhirnya aku lepak rumah kak zarina dan nordin sampai pukul 12 malam.. borak punya pasal.. lagipun sama-sama dari upsi.. banyaklah benda yang nak diborak.. seronok juga ada kawan sama tempat kerja di glasgow nie.. sekurangnya aku taklah rasa keseorangan.. Staf upsi di sini ada hampir 6 orang semuanya.. aku..dari FTMK.. nordin dari FSKPM.. Nazir dari FPE.. Azlan dari FST.. Husna dan Azam (suami & isteri) dari FB.. dulu hanya aku seorang dari upsi.. sebelum aku kak mahani dari FSKPM.. lepas dia balik.. aku pulak datang.. sekarang nie.. seronok jugalah sebab ada kawan sekampung.. kebetulan Azlan pulak.. sama daerah ngan aku .. Kuala Langat Banting.. dia orang kg kanchong darat.. memang tak jauhlah dari kg aku.. Sri Cheeding.. nie sok.. kalau balik mesia.. balik kampung.. ke kawin ke.. tak jemput aku nie.. lan.. memang saje ler tu.. heheheh

oklah.. aku nie dari tadi tak leh nak tido.. dah nak pukul 3 pg mata masih tak mengantuk.. balik dari rumah kak zarina tadi mengantuk giler.. dah masuk tido.. semacam pulak badan.. maybe kejap lagi kot.. oklah.. nak membaca sikit.. mana tau terlelap lak..

2 comments:

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

CresceNet said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin