Thursday, 12 May 2011

Warna & Cahaya 2

-Bells Bridge-
Across the River Clyde, Glasgow
(30 April 2011)
The curvy shape in this photo is the SECC
(Scottish Exhibition & Conference Centre) and also known as The Armadillo

Warna, cahaya dan bayang-bayang..
Kombinasi yang indah..
Pada satu hari yang sejuk dan panas..


Everything that we see is a shadow cast by that which we do not see.
-Martin Luther King, Jr.-

Truth is like the sun. 
You can shut it out for a time, but it ain't goin' away.
-Elvis Presley-

Roses have thorns, and silver fountains mud;
Clouds and eclipses stain both moon and sun,
And loathsome canker lies in sweetest bud.
All men make faults.

-William Shakespeare-


مَنْ دَعَا إِلَى هُدًى كَانَ لَهُ مِنَ الأَجْرِ مِثْلُ أُجُورِ مَنْ تَبِعَهُ لاَ يَنْقُصُ ذَلِكَ مِنْ أُجُورِهِمْ شَيْئًا وَمَنْ دَعَا إِلَى ضَلاَلَةٍ كَانَ عَلَيْهِ مِنَ الإِثْمِ مِثْلُ آثَامِ مَنْ تَبِعَهُ لاَ يَنْقُصُ ذَلِكَ مِنْ آثَامِهِمْ شَيْئًا

Sesiapa yang mengajak manusia ke jalan hidayah (kebenaran), dia akan memperolehi ganjarannya seperti ganjaran orang-orang yang mengikutinya. Tidak dikurangkan sedikit pun daripada ganjaran pahala mereka. Dan sesiapa yang mengajak manusia ke jalan kesesatan, maka dia akan memperolehi dosanya seperti dosa orang-orang yang mengikutinya dengan tidak dikurangkan sedikit pun daripada dosa mereka.

(Hadith riwayat Muslim)

14 comments:

aNIe said...

iina yang ambil gambar ni ke... cantik sungguh...

iina said...

Kak Anie

Terima kasih kak :)

Acik Mano said...

cantik...

julietchun said...

Nama Armadillo bunyik mcm Sepanyol je ye.

kakpah said...

raso macam nak bogayut yo kek palang tu.
good pic.

Zaitun said...

Cantik dan unik bangunan tu.

Kaktiny said...

nampak clear arah kiblat!.. hihihi..

ko dgn gambar mmg mecing ah.. terror!!.. hihihi...

iina said...

Kak Pah

gayut2 nie den gayat lah kak.. duduk tepi bridge pun rasa goyang hehehe ;)

iina said...

Juliet

Armadillo tuh sejenis binatang lah

iina said...

Acik

Thanks acik ;)

iina said...

Kak Zai

Thanks ye ;)

iina said...

Tiny

Arah kiblat? heheheh... kalau tgk betul2 mmg cam anak panah.. actually ada 1 lg gbr yg mmg nmpk betul2 anak panah tuh.. tapi aku pilih yang nie sebab nk tunjuk bgn yang melengkung tuh ;) itu try n error.. masa hari panas silau2 mentari hehehe

zmah said...

Bertuah adik...otak yang kurniakan Allah penuh kebijaksaan dapat menimba ilmu di nagara orang...jangan lupa orang yang mendidik kita.

iina said...

zmah

InsyAllah dan terima kasih ye ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin