Sunday, 12 October 2008

Open house lagi..

Dah masuk minggu ke2 raya.. tapi bila hujung minggu je mesti ada jemputan openhouse.. tahun ini aku rasa lebih meriah dengan openhouse.. apatah lagi tahun ini 3 kali aku buat openhouse.. dahsyat tu kan.. mula ingatkan bila buat kali kedua tu.. ramai dah yang dijemput tetapi kerana bertembung dengan beberapa orang rakan yang turut buat openhouse pada hari yang sama.. maka terpaksalah kami buat lagi openhouse kali ke 3.. itu pun bila jumpa beberapa geng budak-budak bujang pun kena sound lagi.. "apasal akak buat tak ajak kami..." adeihhh kena buat kali ke 4 ke... tinggal weekend depan sahajalah aku ada di glasgow.. dan weekend depan pun sabtu dan ahad dah penuh dengan undangan beraya.. tak boleh tidak tu mesti kena pergi sebab semuanya adalah rumah kawan-kawan baik..

Tahun ini padaku raya memang amat meriah.. undangan beraya memang banyak kali ini.. lebih banyak dari tahun lepas ku rasakan.. apatah lagi aku pun buat openhouse 3 kali.. tahun lepas 2 kali je.. sampai ada yang menegur..

"uihh lina tu asyik buat openhouse je.. walhal puasa pun buat buka puasa.. rajin betul"

Itu belum lagi anak-anak yang cakap lagi.. "auntie lina tu kaya ler.."

"kenapa?" tanya mak mereka..

"sebab rumah dia ada air gas.. nape rumah kita takde?"

dan lagi ada yang kata..

"rumah dia ada semua channel sky" walhal bukan semua channel ada.. antara channel yang takde channel sport.. sebab takde siapa nak tengok kat rumah nie..

Adeihh tergelak sakan aku.. semua yang bercerita kawan-kawan baik aku..

Kata aku kesimpulannya.. "kalau rumah ada banyak air gas.. dan ada banyak channel sky.. sure budak-budak ingat kita orang kaya"

haii.. macam-macam sungguh.. lantak kome ler kan..

Aku uploadkan gambar-gambar yang sempat aku rakamkan beraya di rumah rakan-rakan kali ini..

Jamuan ringan malam raya.. untuk takbir raya di rumah.. Maklumlah rumah terakhir.. sediakan yang berat-berat sure tak habis.. nie pun setengah je yang larat mereka makan..

Di hadapan masjid Al-Farouk selesai solat raya.. Ini semua geng-geng perempuan..

Rumah pertama yang aku raya di pagi raya.. Kak Haizan & Shahbuddin.. Suthanya dan Kumar pun datang beraya sama..


Biasalah kalau ambil gambar mesti dengan diorang nie je ;)

Beraya di rumah Nani.. Malam hari raya pertama.. aku beraya sendirian, pakwe kerja dan aku pun baru balik kerja juga masa tu



Malam raya kedua.. Beraya di rumah Anis & Fajar.. Ini geng-geng perempuan



Ini geng-geng lelaki



Openhouse di rumah kali kedua.. geng-geng perempuan di dapur



Open House di rumah kali ke 3



Aku dengan Shima dan Tasya


Geng-geng dari Charles Street.. korang datang raya lagi ekk.. takpe temankan Kak Rai.. aku terima alasan korang ye..



Open house rumah As & Asmie.. time nie test ambil gambar dari iPhone aku ;)



Open house rumah Kak Ahnis & Abg Khush



Gambar beramai-ramai.. antara rombongan dari Govanhill..


Rumah dah penuh dengan orang.. kami lepak bawah tangga.. :)


Open house di rumah Shima & Adil


Nie tangan sapa interfrem nie.. saje ler tu nak tunjuk gelang lawa ye ;)



Spagetti.. hehehe aku ler yang masak tu.. chef jemputan lagik..



Di dapur rumah si Shima.. aku baru je selesai goreng bihun..



Dengan shifa, Shima dan Amang..

Selesai sudahlah aktiviti beropen house di rumah sendiri dan rakan-rakan minggu ke2 hari raya ini.. minggu depan masih ada beberapa lagi jemputan openhouse yang perlu dipenuhi.. Syukur bila berkumpul begini terasa meriahnya sambutan hari raya..

4 comments:

julietchun said...

Amboi sakan open house. Aku kat sini pun pegi 2-3bijik umah jek.

rafaliah said...

Charles Street..?? arghh..! rindunya Charles Street..!!

iina said...

juliet> sini kekawan umah dekat2 je sepelaung je jalan.. pastu kekwn rapat.. kenalah p kan.. kat mesia pun aku raya pun 2 3 rumah je

rafaliah> rindu.. pjg2 kan ler kaki tu ke sini

badakbiru said...

best nya kak..!!lg meriah dr kt mesia ek.
lama lagi ke duk sana?kalo saya tersesat kesana...leh tumpang umah akak..hehe.nk duk sana gak lah..mcm best je:D
p/s: akak, edit la sket gamba dgn tulisan.berterabur dgn tulisan tu..hihih

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin