Tuesday, 29 July 2008

Mengejar atau dikejar

Aku mengejar masa..

Begitu banyak perkara yang perlu diselesaikan dalam masa yang singkat..

Ada urusan yang juga perlu disiapkan.. dan aku kesuntukan masa

Buat pertama kalinya aku tertidur ketika selesai kerja petang tadi.. walaupun sekadar menyandar badan ke kerusi.. selesai kerja tadi.. ada juga 5 minit aku terlelap letih..

Balik rumah.. aku tidak mampu membuka mata.. aku rendamkan diri dalam buih-buih sabun dan air garam terapi.. lalu sekali lagi aku tertidur.. namun sejuknya air menganggu lena aku.. kerana aku rasa begitu sejuk sekali.. walaupun hakikatnya hari ini panas membahang dan badanku jua berpeluh-peluh

Sekali lagi aku perlu menyiapkan tugasan.. dan hari ini aku perlu jumpa George..

Insyallah..aku cuba selesaikan mana yang termampu..

Aku sudah begitu letih lesu dan penat.. apa pun kuatkan semangat.. gagahkan langkah dan tabahkan hati

8 comments:

KAKTINY said...

mak aii... leh tu tido tgh berendam.. mujur tak lemas.. hihihih

tension, letih dan penat yek.. ok lah.. gi berendam balik .. hihihihih

julietchun said...

Usaha tangga kejayaan :D

Akak said...

Salam Iina...

Kesibukan buat kita letih dan tak bermaya tapi your body & soul need rest too (cewahhh mcm pandai plak),
kena ada masa utk rehat juga kan..

Semuga semua urusan berjalan lancar yea...

Dewi Malinda said...

hi k.ina,
even bz dgn study,keja,aktiviti community tp still ada ms tulis blog.
K.ina stay area mane? Which area yg ok?govan? govanhill?..?

iina said...

tiny>dah lama tak berendam.. sajelah sebab dah stress n letih sgt.. ari nie nk smbg tidur lg

julietchun> betul tu..tangga pintu tingkap semua sekali... hehehe

akak> btul tu.. memang byk sgt bnda kena buat.. rasa xlarat btul

mel> cari masa juga curik2.. walaupun dah penuh mcm2.. akak tgl kat govanhill..

chinta said...

iina,
ahad lepas gi glasgow..cuaca panas sgt..tapi on the way back edin..mendung jek..(nak ckp jeles sebnarnye)..

btw, bangunan mcm sydney kat quay tuh aper namanye?

Cik Puan Kesum said...

kak iina,

kita selalu berendam bila kapla berserabut...pastu buh byk sabun,supaya dpt byk buih.rasa mcm hilang sume tensen bila berendam ni.hehe

**dtg umh ct ambik brg jam 1 am UK**

iina said...

chinta> itu bangunan secc scottish exhibition conference centre tempat buat conference ke exhibition ke.. actually dia bukan kat area quay tu.. dia area seberang sungai lyde tu dekat dengan bbc scotland ye building..

cik puan kesum> betul tu berendam dapat hilangkan stress.. nie pesan ambik barang kat sapa nie?? hehehe

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin