Thursday, 24 July 2008

Ketenangan


Sekawan itik berenang-renang bersama-sama.. menikmati dan menjalani hidup bersama.. berkumpul dan bermain bersama

Tenangnya hati tatkala pemandangan ini menjadi tatapan.. mahu sahaja aku lakarkan buat sebuah lukisan hati..

Sudah lama aku tidak melukis.. bukanlah berbakat sangat dalam melukis.. hanya kadang kala aku suka melakar warna dan mencoraknya mengikut nukilan hatiku.. tatkala aku dilanda resah gelisah..

Dulu aku rajin melukis dan mewarna.. beberapa keping lukisan pernah aku hasilkan namun hanya aku simpan dalam helaian-helaian kertas lukisan yang ditindih bersama buku tebal yang di susun simpang siurnya..

Entah dimana lukisan itu semua.. atau mungkin aku perlu melukis kembali untuk mencoretkan kembali rasa hati.. dan melepaskan segala perasaan ini..

Nantilah jika ada masanya.. aku pasti akan melakarkannya..

10 comments:

KAKTINY said...

tenangnyer gambar..

melukis?.. wow.. kagumnyer pada yang tangan berseni nih.. lukis lah.. dan post kt blog ni yer..

julietchun said...

Cantiknya bumi Tuhan ni kan.Aku tak pernah amik seni ms exam,cikgu kata aku orang jd pkk,lukis pemandangan jd corak batik :C

Akak said...

Salam iina...

Salam ziarah & salam kenal..

cantik gambar yg itik sedang berenang tu, tenang hati dan fikiran memandangnya (nak nak copy boleh ke).

Melukis boleh memberi ketenangan jiwa, why not iina buat n3 & masukkan gambar2 yg pernah dilukis dulu..

iina said...

Tiny> Lukis untuk tatapan sendiri je.. idak ler cantik.. boleh ler buat suka2

julietchun> ok pe sebab jadi lukisan abstrak.. batik pun cantik pe

aka> copy ok je.. silakan xde masalah.. gambar2 dulu semua tinggal kat mesia.. tah mana tah letak.. adalah beberapa keping yang dilukis dengan menggunakan water color.. Insyallah jika ada kelapangan masa saya cuba lukis.. ntah ada seni lagi ke idak nie hehehe

Dicken said...

Post la lukisan/sketches akak. I memang suka orang pandai2 melukis ni. Tangan berseni & otak kreatif.

raihan hassan @ rusdi nasir yussof said...

cantiknye view..kt mane tu?kt scotland ker..nak pegi gak ler tmpt2 camne..

iina said...

Dicken> Insyallah.. jika ada kelapangan masa.. lama dah tak melukis.. dulu pun hanya untuk suka2..tak pernah lagik tayang kat orang hehehe

Rusdi> berhampiran mount cairngorm kat bahagian highland scotland.. datanglah.. masa autumn & spring lawa nak ambil gambar

chinta said...

sokong usulan komen2 yg lain...letak la sketch gambar tuuu

marjerin said...

salam ziarah..:)

iina said...

chinta> insyallah tak janji.. kepala tgh berserabut skrg nie

marjerin> terima kasih dtg lg ye..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin