Monday, 25 April 2011

Tulip itu indah

Photos Location : Victoria Park, Glasgow
Easter Saturday (23 April 2011)
Camera Type : Canon Powershot A2000IS

Gugurnya sakura di halaman rindu..

Semuanya merah jambu

Si merah yang menyala

Putih itu berseri

Pink itu merah jambu

Kuning itu menyerikan

Hijau & Merah Jambu

Photo Location: Glasgow Botanical Garden
Friday Easter Holiday: 22 April 2011
Camera Type : Canon PowerShot SX20IS

Shot kat sini tak banyak 
sebab gaya terbatas...
Masa nie ramai sungguh orang yang berjemur di tengah panas..

Bangunan yang berbumbung kaca itu Winter Garden

Deretan Tulip





Petang itu udara panas sejuk menemani ..
Langit biru selepas hujan membasahi bumi..
Bunga buat aku tersenyum..

2 Camera yang banyak berjasa..
Kualiti??
Both have it own uniqueness
 Tapi camera yang kecil nielah paling banyak berjasa
DSLR??
Wos.. Akak tak pakailah DSLR..
Keduanya kamera digital..



22 comments:

rosdiana said...

tak kisah la kak..
janji hasilnya gambar-gambar semua nampak hebat dan jelas dan cantik dan arghhh!!
sukaaaa!!!!

iina said...

Wos

Toce22 ;)

Erna said...

iina..cantik..cantik..cantik..aduh..
cantiknya..tak puas tengok...subhanallah.
terima kasih sudi share kecantikan bunga tulis disini.

Zaitun said...

Speechless... Subhanallah cantiknya bunga2 tu, kalaulah kak Zai berada ditempat itu.

julietchun said...

mcm gambar poskad :P

Ku Tak Sempurna said...

ambik jgn tak ambik. pas ni tak tau bila lagi boleh ambik kaaaan


;D

absolutely emy said...

Tak kisahla kamera apa pun iina.. yang penting 'the art of you seeing it'

cantik weiiiii! saya save simpan yer.. walaupun tak dapek g obersea.. gambar ni.. cukup buat saya rasa puas hati.. (tapi nak merasa g jugak.. hehehe)

kakpah said...

kalaulah boleh beguling2 ateh bungo tu yo.
ekau tak petik ko..

iina said...

Kak Erna

Terima kasih kak

iina said...

Kak Zai

Thanks kak.. mmg cantik

iina said...

Juliet

Wah.. pujian tinggi melangit tuh ;)
ikhlas ke nie??

iina said...

KTS

Setakat ambik tuh bila2 leh ambik hahaha.. ko xnak merasa ambik lak ke?

iina said...

Emy

Save lah no problem ;)InsyAllah kalau ada duit n masa p jelah kat NZ atau Australia.. sure dapat juga kan

iina said...

Kak Pah

Tak leh petik kak.. sebab diorg mmg tanam kat taman bunga.. tengok n ambik gbr jelah

faqir said...

bunga yg tu dh dipetik org pon...
neway...indah sunggoh ciptaan Tuhan.. indah jugak seni yg ko luahkan ni kak..ko mmg berjiwa halus mulus tulus gurpusss

Kaktiny said...

ko pasti akan merindui permandangan yg menarik di sana, bila ko balik ke sini nanti kan kan kan.. hihihi..

kt sini rumput, lalang, daun kering tepi jalan, banyaaak sgt.. cantik gak kan kalau amik gambar.. kehkehkeh..

(ko jaga2 iina.. si wos mengintai je tu ko nyer digital kamera tuh.. aku syak di amesti suh ko adiahkan gambar plus kamera tu kt dia bulan 6 esok!.. hahaha.. ~fetnah.. fetnah ~ @ doaaaa.... kehkehkeh)

iina said...

Faqir

Bunga akak mmg dh kena petik.. bunga org lain akak tak tau de.. lain macam jek makna tulus mu itu dikk..

iina said...

Tiny

Hahaha.. aku ye kamera kecik tuh mmg ada rasa cam nak sedekah.. tapi kena tggu aku beli camera powershot kecik tuh upgrade version.. tapi walaupun ku sedekahkan hahaha.. kamera itulah paling byk aku ambik gbr dlm blog nie.. hasilnya ko tgk sendiri ler..

xpe wos.. kalau hayat kamera itu masih ada.. nama ko dlm top list akak ok

fa10 said...

edinburgh x byk tulips.. hukhukhuk, da la sikit kat princes st tp terkurung dlm sangkar!

iina said...

Fa

Agaknya diorg takut bunga tuh kena petik kot.. kat sini kitaorg p park yg kecil2.. kat situ banyak tulip yang diorg tanam..

nba-Nur said...

Ya Allah cantiknya bunga2 tulip ni.. Nice picture.. First time singgah blog ni terus jatuh cinta. Teruskan berkongsi gambar2 menarik di perantauan.

iina said...

Nur

Alhamdullilah.. terima kasih sebab enjoy layan gbr2 yg akak ambik nie..
InsyAllah dik ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin