Wednesday, 24 June 2009

Panas & Sejuk

Semalam.. Hari benar-benar panas membahang.. Hari ini masih terasa bahang panasnya.. Minggu ini kepanasan begini mungkin akan berpanjangan.. Terasa seolah berjalan di bumi tanah kelahiran.. cuma panas di sini berlainan sekali dengan kepanasan di sana.. Silau mentari teramat ketara.. hingga mahu membuka mata juga terasa pedih.. dan kepala juga mula berdenyut-denyut tepu..

Kesan kepanasan semalam terbekas pada aku hingga hari ini.. Kepala sudah mula sakit sejak bangun awal pagi tadi.. Terus semua kerja yang perlu dibuat terpaksa dibiarkan sementara..

Tadi aku layan menonton movie 'Mamma Mia'.. dan berulangkali ditayangkan di Channel Sky Movie..

Ketika melayan lagu 'Supper Troupper' nyanyian Donna & The Dynamo (watak kumpulan penyanyi dalam filem itu.. Meryl Streep, Julie Walters & Christine Baranski)

Super Trouper
Beams are gonna blind me
But I won't feel blue
Like I always do
'Cause somewhere in the crowd
There's you

Terlintas bait ayat..

I was sick and tired of everything
When I called you last night from Glasgow
All I do is eat, and sleep, and sing
Wishing every show was the last show


Uihh.. glemer juga Glasgow nie.. hingga disebut dalam lagu itu heheheheh..

Tulah sapa kata Glasgow tak glemer.. Glemer apa.. Perasan sekejap nie.. ;)

Apatah lagi blog 'Aku dan Glasgow' ini kan..

Siapa nak datang study kat Glasgow.. Selalu jugalah singgah ke blog ini.. Hinggakan beberapa orang pernah menghubungi aku untuk dapatkan info tentang hidup di bumi Glasgow ini..

Oklah.. aku tolong mana yang dapat.. tapi.. ada jugalah sambungan dari kisah itu.. ada kesudahan yang baik.. dan juga kesudahan yang tak 'berapa enak'.. Yang mana kadangkala hati manusia nie terusik juga..

Kalau ikutkan memanglah malas dah nak melayan sebab kerja study sendiri pun dah cukup banyak nak fikir.. so aku hanya mengambil jalan tengah.. Bantu setakat yang aku mampu..
Selebihnya.. minta maaf.. harap faham sendirilah.. Setiap orang ada kesibukan dan masanya sendiri..

Oklah tutuplah bab itu.. aku malas nak ulas lanjut lagi..

Apa juga waktu panas begini.. Menikmati sesuatu yang sejuk itu seolah terlalu sinonim dengan keadaan yang panas begitu..

Ya Aiskrim asam boi..

Senang jek..

Beli bekas aiskrim.. dan tinggal letak air dalam tuh.. Biarkan sejuk menjadi aiskrim..


Misi terlaksana heheheh ;)

Jom layan... ;)

15 comments:

kakpah said...

sebut mama mia teringat abba dan sekaligus teringat zaman remaja. feberet group gak tu dulu.
sanun paneh ko ina. ekau makan aiskrim banyak2 kok sakit tokak hehe..
akak tongah toringat kek aiskrim kacang yang orang jua maso kocik dulu. sodapp...

Tijah said...

den pun paneh..byk na mkn diyan nih. hikhik

julietchun said...

eskrem asam boi glasgow.skang ni dah payah nak jumpa eskrem mesia ni, takde org jual dah.

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

aku terlepas banyak n3 hang..bila baca, banyak pulak sajak2 yang mencengkam jiwa...tuju kat sapa?.

Mak Su said...

bila la maksu ni nak dapat gi ke glasgow gamaknyer

aNIe said...

Iina...memang kita tak dpt nak memuaskan hati setiap insan...sebab kita tak mampu...jadi kita lakukan apa yang terdaya ajelah

iina said...

Kak Pah

Yolah kak ABBA kan glemer dedulu.. sakit tekak? tak makan aiskrim pun sakit tekak gak kak.. paneh kek sini.. tuh yg asyik nak mkn aiskrim yo.. aiskrim kacang hijau?? uih kak buek yolah kak sonang yo ;)

Tijah

ayat tuh ayat nak kono sosah tuh.. ekau jgnlah sobut2.. :P

Juliet

alah ko buat sendirik ler.. beli plastik aiskrim jek.. sure nnti anak buah ko sayang ko hehehe

Cikgooden

Takde tuju kat sesapa pun.. luahan rasa sendiri.. kecuali sajak bulan purnama tuh... itu utk pakwe tercinta sebab dia dulu yg bg sajak tuh ;)

Mak Su

Dlm mimpi pun ok pe ;)

Kak Anie

Betul kak.. tak mampu nak puaskan hati semua org.. buat sedaya mampu.. tapi kalau lelebih.. minta maaf ler.. saya takde masa ;)

KAKTINY said...

salam iina..

Panas ---> teringat sup johnny's yg panas gelegak tu.. yum yum..

Sejuk ----> teringat plak kat honey ice lemon tea kat Pappa Rich.. *slurpp*..

cepat balik sini.. aku nak open table nih.. hihihi

iina said...

Tiny

Amboi ko.. yang panas sejuk semua ko sebut tuh.. nie tak leh tahan nie.. Insyallah ko doakanlah untuk aku.. semoga selesai dengan kejayaan

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

tumpang lalu IIna..
wei kaktiny...belanja la johnny's

iina said...

hahahha dah ada org mintak belanje tuh..

DUN Behrang 2020 said...

Nak lagi best makan ais kerim tu depan peti sejuk...nyaman luar dalam...

faqir said...

mak den smpai skang duk buat aiskrem 10sen yg dlm plastik tu...mcm2 jenis ado..asam boi..jeruk mangga..asam2..mcm2 lagi ler..bdak2 ngaji kek umah den duk beli tlg ngabih...mak den makan sket jo..den ckp..tak berbaloi jual 10sen zaman skang..sajo jo katonyo..nk ilangkan boring ehheehe..tp sedaps jgak lamo tak meraso eh..mnyumss

iina said...

Dun..

Tak yah.. sini musim sejuk dia lagik sejuk dari peti ais.. makan aiskrim masa tuh bkn sejuk.. gigil beku trus

Faqir

omak wat aiskrim yo.. nie ekau musti ngelat makan samo nie kan.. alah sedekah bebudak lopeh ngaji kan.. takpolah.. apo laei nak dibuek.. tgk diorg makan sonang hati pun dah best ;)

KAKTINY said...

salam iina..

aku tumpang lalu jap eh.. nak jawab kat cikgooden...

cikgooden... tunggu iina balik.. kaktiny open table utk rai dia sampai kat mesia ni.. sekaligus raikan cikgooden dapat flying color masa first sem (and sem2 seterusnya sementara nunggu cik kak iina kita ni balik...)

cikgu buleh tunggu tak?..hahahaa..
iina.. ko sokong aku tak?.. hihihii

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin