Monday, 22 November 2010

Walau secanggih manapun juadahnya..

Sabtu..

Rumah terbuka Aidiladha..

Dari 10pagi hingga 10malam..

Tetamu datang tak berhenti.. Alhamdullilah...

Makanan semuanya secukupnya.. Seronok..

Dari Soto.. Nasi kerabu.. Karipap.. Pecal.. Kek Pisang.. Kek Batik..

Ke menu petang

Mee udang.. Popia goreng.. Rojak Buah..

Akhirnya.. Menu terakhir.. Pada pukul 8lebih malam..

Ikan masin.. Telur dadar.. Cili kicap..

Ini juga yang paling best...

Terima kasih pada semua rakan yang hadir...

Kenangan ini akan sentiasa bersemadi dalam ingatan..

15 comments:

fatt said...

meriahnya makanan..ceria mcm raya puasa :) ni sume masak berdua hari tu ke? hebat betul korang..kat sana ada buat qorban tak?

KAKTINY said...

betul betul betul.. itu yg sodaaap tuuuh.. hihihi..

(lapaaar nyerrr..)

iina said...

Fatt

Dah biasa camtu kat sini.. lagi pun masa raya fitri xsempat buat openhouse.. so mmg ramai dah claim raya haji nie.. kenalah buat juga.. Pakwe I buat inti karipap jek.. menu lelain I dgn kwn I jd tukg masak.. Thn nie x korban tggu balik mesia InsyAllah ;)

Tiny

Hehehe itu ikan masin dr sabah.. kwn aku bwk masa dtg konvo ari tuh.. mmg sedap ;)

Uncle Lee said...

Hello iina, dari mana you dapat that ikan masin? I lovesalt fish.
Old days love that ikan sepat salt fish as well those from Kuantan....

Ada ikan masin and sambal belachan, tiga pingan nasi da guarantee lichin....
Okay, when I go to Scotland, boleh datang makan? Ha ha ha.
Have a nice day, iina, Lee.

iina said...

Uncle Lee

Import from sabah.. a friend brought it here when she came last few weeks.. really delicious.. we don't hv sambal belacan but sambal kicap hehehe.. still i eat 2 pinggan..

Anytime uncle lee.. u can come and I'll cook for you hehehe.. U take care yeah ;)

Mashi said...

Ina,

Kalau aku ada, aku akan stay dari pagi sampai ke malam.. mkn semuanya.. :)

Nanti kat Malaysia, buat open house grand cam ni jugak no.

julietchun said...

ko pandai buat nasi kerabu ke? dasat.

iina said...

Mashi

Boleh InsyAllah.. tapi ko kena tolg aku masak.. klu aku kena buat sorg mau pengsan aku hehehe.. Nak wat grand tgklah.. takat ko ngan kwn2 ofis ok lagik.. kalau tau dek stud2 kita mau pengsan aku hehehe ;)

Juliet

Kwn aku yg buat nasi kerabu.. bkn aku.. tapi klu nk wat nasi tuh jek.. boleh jek aku masak.. hehehe ;)

Zaitun said...

Salam kenal.

kak Erna said...

iina.meriah ye..disini..kan raya haji ni..orang datang rumah pun tak de..kecuali adik beradik je..

iina said...

Zaitun

Salam kenal juga. Tq sebab sudi singgah ye

Kak Erna

Sini raya mmg happening.. duk diperantauan nie kwn2 lah family.. klu ada openhouse mmg org tggu jek.. rumah saya tuh mmg ramai duk aim hehehe raya lepas xsempat buat sebab saya xsihat.. so raya haji nie diorg mmg dah tanya2.. tuh buat besar2 gak tuh ;) Lagipun ada kwn2 yg sudi tolg2 masak sama.. tuh yg best ;)

arapink said...

betul-betul makan ni kak...hehhee...bestnya. kalo ara ada, ara tak balik...pagi sampai petang dok umah kak iina...wahahaha

iina said...

Ara

Ok jek lepak umah akak.. no problem nanti leh tolg akak masak2 sekali kan ;)

Mak Su said...

wow! sangat sedap!

iina said...

Maksu

Mmg sedapkan kalau makan sekali sekala ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin