Tuesday, 2 November 2010

Gugurnya dedaunan..


Gugurnya dedaunan..
Tanda tibanya musim tona warna warni..
Di sana sini langkah berbunyi..
Gema bunyi seretan daunan di jalanan itu..
Gemersik bunyi di pijak manusia pintas lalu..
Mata melihat teralpa seketika..
Mulut tersenyum melihat indahnya alam dunia..
Fikiran melayang mengenang masa yang ditinggalkan..
Hati lantas sayu teringat indahnya kenangan..
Mungkin ini terakhir kali..
Laluan begini dilewati..
Musim kan terus berganti..
Hati pantas akan merindui..
Nikmatilah agar kekal bertapak di hati nurani..


Glasgow Green..
Di tengah kota Glasgow..
-Pertengahan Oktober 2010-

10 comments:

azza_irah said...

sangat2 indah ina..pasti nnti akan tinggal kenangan yang cukup indah bila ina tinggalkan bumi Scotland..

KAKTINY said...

ada sale tak time nih??... kahkahkah...

kak Erna said...

iina..walaupun terakhir kali..tapi kenangan tidak akan dilupakan kan..
bila2 masa iina boleh kesana lagi..melawat sambil mengenang..

kakpah said...

den toringat pulak kek daun gotah yang asek gugur tak kiro musim kek kampung tu. Cantik gak kalau amek gamba tu kan?

julietchun said...

daun2 ni buleh keringkan mcm daun getah tak? pastu buat bunga.

fatt said...

cantik kan autumn..warna daun maple kekuningan..
betul iina, mmg agak sayu nk tinggalkan tmpt yg dh byk beri kita pglmn..apapun pastikan suatu hari nti, dtg balik cni dahn visit balik sume tmpt2 nostalgia tu :)

iina said...

Azza

Memang jadi kenangan terindah.. sampai bila2 pun ;)

Tiny

Tak lama lagi sale ler sebab nak x'mas hjg thn nie kan..nnti akan happening giler ler penuh lampu2 ;) kedai pun akan mula tutup lambat ;)

Kak Erna

Insyallah kak.. jika ada peluang dan masa pasti akan ke sini lagi ;)

Kak Pah

Itu mmg ideo bernas kak.. kalau akak kato pokok maple org pun cayo yo hehehe ;)

Juliet

Boleh kot tapi tak penah lak try.. Nak aku leh poskan sehelai dua hehehe ;)

Fatt

Yup InsyAllah.. bila ada peluang, masa dan utamanya duit hehehe.. Takkan I lupa ye.. 4 thn kat sini bkn 1 tempoh masa yang sekejap ;)

faqir said...

autumn in my heart

Ku Tak Sempurna said...

kat umah aku pun daun tgh gugur

.
.


juliet.. ko nak ke?? takyah susah2 iina pos


hihihii

iina said...

Faqir

Jiwang ko dik ;)

KTS

Cam statement org jeles jek nie wakakakah ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin