Saturday, 4 December 2010

Langkah terhenti di Dataran George

Keluar dari department CIS (bukan CSI ok)..
Seperti biasa aku mesti lalu 'George Square'..
Setiap tahun kat dataran nie..
Memang akan dipasang lampu2 berkelipan..
Pokok X'mas warna warni..
Ice skating ring.. untuk mereka yang nak meluncur ais..

Entah mengapa langkah aku terhenti..
Aku keluarkan kamera..
Aku mula shot sana sini..
Senang lepas nie..
Kalau lalu lagik..
Takde rasa bersalah sebab tak ambik shot lagi hehehe ;)

Pokok X'mas dan cahaya lampu

Salji masih tebal..

Tugu Sir Walter Scott disirami cahaya gemerlapan

Terang benderang di sana sini

Lampu-lampu itu indah bercahaya

Salji itu bak kilauan kaca permata

Tajam.. tapi tak melukakan

Dalam rona warna 'Sephia'

Salji yang singgah di atas deretan pagar kayu

Masa duk ambik shot nie..
Bila aku pandang belakang 
Ada pulak mamat scottish berdiri tak jauh dr aku sambil sandar ke pagar kayu nie.. 
Duk senyum2 pandang aku..
Agaknya dia tertanya2 apa aku duk buat hahahaha..
Terus blah tak jadik nak ambil gbr lelama dah...

Pokok X'mas dalam versi hitam putih ;)

Kali ini aku rajin sikit nak update
Disebabkan keindahan salji ada di mana-mana
Aku ambil masa kongsi semua ini
Untuk anda ;)

Kalau aku minta rate semua gambar ini..
Dari 5 bintang nak bagi berapa???
Nanti aku bagi coklat dalam blog ini ye hehehe ;)

Tiba-tiba aku berbelah bahagi..
Patut letak semua gambar ini di sini??
atau di blog satu lagi..
Tak kiralah...
Di mana jua..
Keduanya punya tuan yang sama..


10 comments:

pixie alex said...

iina, nice picture! nanti tapow snow tu bawak balik malaysia ya!

kak Erna said...

iina..memang cantik..5 bintang..
tapi..tak gambar coklat tau..he he..

iina said...

Pixie

Rasanya kalau tapau.. blum smpi airport dah jadik wap hehehe ;)

Kak Erna

Tq kak.. Nnti saya bg coklat bebetul bilo saya blik ye kak ;)

Ku Tak Sempurna said...

sy bagi 6 bintang setengah!

.
.


.
.
ok! bak coklat :P

hihihi

tak dpt jejak kaki kat glasgow pun takpe.. gmbr ko dah buat aku rasa mcm berada di sana

;) pergh!! melambung puji2an ni...

iina said...

KTS

nape ada 1/2 lak hahaha.. Coklat.. nnti aku letak dlm nie ehhh.. klu ko jejak kaki lgik ler afdal ;)

Uncle Lee said...

Hello Iina, at last we got hit by snowfall! Last night and today. Now semua puteh outside and a cool -7'c.
Love your pics here.....
You a good photographer.
You pakai gloves take these shots? Ha ha.
Love the last pic in B/w/ Beautiful.
You stay warm and have fun, watch your steps on the icy sidewalks, Lee.

iina said...

Uncle Lee

Finally.. yesterday we been hot by snowstorm.. all public transportation cancel.. and today only few buses operate and the uni close as well.. quite bad weather now and today glasgow was hit by -10 degrees.. never know we'll hit with the freezing cold..

Thanks again for the compliment yeah.. of course I pakai glove.. my camera easier to operate with or without glove on..

You too keep well and warm yeah

arapink said...

cantik sgt.....cantik sgt-sgt :-)

iina said...

Ara

Thanks dear ;)

rafaliah said...

kat George Sq ada lagi tak ice-sakting rink tu..? every year ada kan..? wondering do they still have it or not.. syookkk..! it was really nearby my Uni (Strathclyde U).

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin