Thursday, 6 May 2010

1+2=3??


Kata dia..

You already done step 1.. You almost finishing up all the requirement.. You done that and this.. Now.. you have to do step 2 involving Information Retrieval.. Tracking.. Information Indexing.. bla.. bla.. bla.. (masa nie muka aku dah mula berkerut.. nak senyum pun tak lalu.. nak masam pun tak sampai hati.. kena study benda baru lagik ke??)

Dia sambung lagi..

Finally.. we coming to step 3: Integration step 1 & 2 and this will conclude what you have done in 3 years plus now.. (Yang ini aku tengok diagram tuh cam best jek kalau ler aku leh lompat terus p buat step 3 tuh.. takpe angan-angan dulu.. walaupun kali nie muka aku dah tak leh nak senyum dah..)


Kalaulah 1+2 itu semudah dapat 3..

Dah lama aku order 10 penyelesaiannya..

Ye dulu masa belajar mengira senang jek.. satu tambah satu sama dengan dua.. satu tambah dua sama dengan tiga..

Kali ini belajar juga 1+2 masih juga 3 akhirnya.. tapi untuk mencapai 3.. tidak mustahil.. kepayahannya??

Aku hanya mampu memohon doa dari DIA sahaja..

Ya Allah permudahkanlah perjuangan ini...

Kalau Glasgow ini dekat dengan pekan Banting..
Petang ini juga aku balik kampung...
Takpe aku balik Albert Road jelah ;)
Tengah fikir-fikir nak buat pecal nie
1+2=3 pecal leh makan bebanyak sikit


13 comments:

Lady of Leisure said...

first time makan pecal masa lepas kawin hehe.. sedap juga ye..
:)

faqir said...

kak...1+2=3 tak sama 2+1=3 kan??

iina said...

Lady

Mcm mkn pasembor.. cuma bezanya takde cucur bwg.. I suka mkn dgn pucuk ubi rasa lebih original

Faqir

ko kira ler sendiri.. sama ke idak :P

aNIe said...

iina...dah terasa lama diperantauan...dah mula merindu macam2 ye...

Insyaallah segalanya akan dipermudahkan...teruskan berusaha dan berdoa iina...

Ku Tak Sempurna said...

1+2 =3

.
.


klu a+b = ??


errr... apa jawapannya?? takkan pecal lagi kot :P

Ku Tak Sempurna said...

klu glasgow sedekat pekan banting, dah lama aku tolong hantarkan pecal utk ko :D

.
.
.


nasib jauh... fuhhh... lega


hihihi

iina said...

Kak Anie

InsyAllah kak.. ;) Amin ya rabbalalmin..

KTS

Takat nak buat pecal takyah nak tunggu ko hantar.. aku leh buat sendiri..

A+b=c ler.. kan dah belajar dulu masa spm.. xtakan dah lupa kot ;)

kakpah said...

1+2 bukan 1 gak ko.
1 pinggan tambah dua kali, jawab e masih 1 pinggan gak kan...
hiiiiiiii....
aku nak lari....

iina said...

Kak Pah

yolah kak yg ditambah bukan pinggan tuh.. nasi ehh ditambah.. pinggan totap lah 1.. tapi nasi e.. duo dah.. Napo kak.. nak order pinggan mangkuk ko?? cam bg hint2 yo ;)

Uncle Lee said...

Hello Iina, very interesting.
Ada step empat? Ha ha.
You have a happy mother's day, and stay young, Lee.

iina said...

Uncle Lee

Thanks for stopping by.. Yes the step 4 is balik mesia ler uncle lee.. means finish study and waiting for graduation ;)

Hhave a nice weekend yeah ;)

zany said...

iina,
bila diberitahu tentang 2 dan 3 tu?
2 dah beres belum? benda2 macam ni yg tak best kalau dengar last minutekan, kenapa tak bagitau awal2?
apa2 pun doakan yg terbaik utk iina, jangan menyerah kalah.

iina said...

Zany

Benda itu benda baru dlm research i.. so kena pulun buat 2 &3 dalam masa terdekat nie juga.. biasalah research nie kdg kita xleh nak jangkakan output yg kita nak.. benda2 lain dtg dlm keadaan kita xsangka.. yg tinggal cuma jgn putus asa dan teruskan usaha insyAllah ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin