Tuesday, 16 March 2010

Si Kuning..


A host of golden daffodils;
Beside the lake,
beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.
-William Wordsworth-

Spring is here..

Bunga daffodil kini ada di mana-mana..

9 comments:

kakpah said...

waa.. dah musim bungo ko... ambek gamba bebanyak yo..

KAKTINY said...

dh tak sejuk geding dh le ko yer.. hihihi...

so, dh cuaca fresh nih, kena fresh kan minda tu gak.. kena laju skit settlekan paper tuh.. cepat cepat cepat.. hihihi...

doaku sentiasa bersamamu dear..

DUN Behrang 2020 said...

Wah...dh musim bunga...boleh main kejar2 celah pokok bunga mcm shahrukh khan...

Mak Su said...

bunga ni mmg cantik, meriangkan hati dgn warnanya yg terang dan ceria

iina said...

Kak Pah

Baru mula kak.. bunga daffodil pun baru malu2 nak tinggi.. tak lamo laei byklah bunga.. skrg nie belum betul2 kembang lagik.. bln dopen den raso den mulo operasi ambik gmbr ehh ;)

Tiny

Sejuk masih sejuk.. cuma dah tak sesejuk beberapa mggu lepas.. dah mula musim bunga.. bila paneh camnie.. akal aku pun panas gak hahaha.. Insyallah.. doa2kan aku nie rajin sokmo ;)

Dun

Nak main kejar2 belum boleh gik.. bunga masih seconit jek.. dlm beberapa mggu nie.. boleh ahh operasi ;).. main kejar2 xlah.. main sorok2 balik bunga ada ;)

Maksu

Musim bunga antara musim yang saya suka.. selain musim gugur.. masa nie byk bunga2.. n memang best ambil gmbr.. ;)

Lady of Leisure said...

wah dah mula spring yer.. bestnya nanti share pic bunga yer.. tak dapat pergi, tengok pic pun jadi lah..

iina said...

Lady

InsyAllah.. buat masa nie bunga baru nak mula tinggi.. belum kembang lagi.. tapi melata tempat dah nampak bunga-bunga daffodil sana sini.. ada yang tumbuh semulajadi.. ada yang ditanam gardener.. Musim nie antara yang saya nanti-nanti.. Harap kali nie dapat ambil gmbr bunga tulip sekitar UK

Uncle Lee said...

Hello Iina, Spring da sampai your place? Here too nice weather, almost mini skirt weather, but we know we going to get one for the road Winter's blast....sebelum real Spring time.

Love the bunga kuning tu.
Have fun and keep well, Lee.

iina said...

Uncle Lee

So far the freezing still there but not as chill like few weeks ago.. Bunga2 daffodil dah banyak tepi jalan.. just belum kembang habis.. on the way I think in few week.. Ada lagik winter blast ke??? wah.. mesti best summer pun pjg juga.. here.. summer is like musim tengkujuh kat mesia hehehe.. few sun but always raining ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin