Saturday, 26 December 2009

Tik Tok


Tok.. Tok.. Tok..
Dia ketuk pintu hati
Tok.. Tok.. Tok..
Pintu hati terbuka sendiri
Tok.. Tok.. Tok..
Dia jengahkan mukanya sambil bersembunyi
Tok.. Tok.. Tok..
Dia pandang dengan mata yang sepi
Tok.. Tok.. Tok..
Dia merayu minta simpati
Tok.. Tok.. Tok..
Aku memandang dengan seribu rasa hati

Tik.. Tik.. Tik..
Kedengaran detik hati berbunyi sendu
Tik.. Tik.. Tik..
Ku pejam rapat kelopak mataku
Tik.. Tik.. Tik..
Fikiran melayang sepintas lalu
Tik.. Tik.. Tik..
Hati berkata aku rindu
Tik.. Tik.. Tik..
Airmata jatuh berlenangan pilu
Tik.. Tik.. Tik..
Layar fikiran menayang kisah dulu
Tik.. Tik.. Tik..
Cepatnya masa berlalu
Tik.. Tik.. Tik..
Ingin aku lalui detik itu
Tik.. Tik.. Tik..
Ya aku amat rindu.. terlalu..

Tik Tok.. Tik Tok..
Kedengaran bunyi masa
Tik Tok.. Tik Tok..
Perginya tanpa berhenti sesaat cuma
Tik Tok.. Tik Tok..
Hati hanya mampu merasa
Tik Tok.. Tik Tok..
Fikiran pula mampu teringat detiknya
Tik Tok.. Tik Tok..
Jiwa berkata perasaan menghiba
Tik Tok.. Tik Tok..
Rindu sayang dan cinta
Tik Tok.. Tik Tok..
Terlalu istimewa buatnya
Tik Tok.. Tik Tok..
Sahabat,teman, rakan dan kenalan yang ada
Tik Tok.. Tik Tok..
Menjadi anugerah terindah sentiasa
Tik Tok.. Tik Tok..
Hati lalu berkata

Tik Tok.. Tik Tok..
Aku rindu kalian semua
Aku rindu.. aku rindu
Aku sayang.. aku sayang
Aku cinta.. aku cinta
Dulu.. kini dan buat selamanya..

Tinggal beberapa hari sahaja menjelangnya tahun 2010..
Kini aku sudah di sini hampir 3 tahun lamanya..
Dulu datang dengan harapan..
Kini masih lagi menaruh harapan yang sama..
Dulu aku pegang tanah ini dengan janji setia..
Kini masih aku pegang tanah yang sama dengan janji yang sama..
Di sini juga aku temui pelbagai cerita..
Pelbagai kisah.. pelbagai ragam.. pelbagai rasa..
Kejujuran.. keikhlasan.. tipu muslihat.. fitnah dusta..
Itu adalah lumrah hidup sebagai manusia..
Aku terima dengan senyuman..
Kadangkala diterima dengan terbit airmata kecewa..
Tapi itukan namanya cabaran dan dugaan..
Di sinilah terbinanya kekuatan jiwa..
Di sini jua kecekalan hati dibawa..
Untuk aku.. dia.. mereka dan kita semua..

8 comments:

Lady of Leisure said...

tinggal beberapa hari jer lagi...
semua org mesti dah ada new year resolution kan...
:)

kakpah said...

akak dah lamo tak makan rondang tok ni ina.
.
.
semuga tahun baru akan lebih baik daripada tahun ini dan tahun-tahun sebelumnya.

anjang said...

semoga berjaya menggapai cita-cita

Brahim Nyior said...

Iina,

Cabaran yang datang untuk kita hadapi ni, pelbagai bentuknya.

Iina teruskan berjuang di bumi orang, kekalkan iltizam dan semangat, kami doakan berjaya gapai cita-cita.

faqir said...

sendu n sayu

DUN Behrang 2020 said...

Tik tok...ada sesiapa kat rumah?

Teruskan perjuangan yang belum selesai...

mugiwara said...

saya.
simpan angan angan untuk ke sana.
baru baru ini. sudah naik taraf.

sudah jadi impian dan cita cita.

iina said...

Lady

I guess everyone have their own reolution.. mine just the one that I had last 3 yrs ago.. the same.. and hope I will achieve it this year..

Kak Pah

Den lamo dah tak makan rendang kuning kak.. hehehe ;) kono tggu balik jolobu ahh baru dapek mkn kot.. InsyAllah kak.. moga2 thn depan lebih baik hendaknya

Anjang

InsyAllah.. semoga ianya lebih baik utk kita semua

Cikgu Ein

InsyAllah.. Thanks ya.. aminn

Faqir

Yolah sesekali akak ko nie nak jiwang tanpa karat sat

Dun

InsyAllah.. doa kalian sentiasa dalam ingatan saya ;)

Mugiwara

Alhamdullilah.. bermula dengan angan-angan.. kemudian impian.. InsyAllah nanti satu kenyataan ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin