Thursday, 14 April 2011

Mengintai di sebalik jendela..

Lokasi : SDS Seminar room

Di sebalik jendela ini..
Ku pandang hari demi hari..
Dari subuh hingga terbit mentari..
Hitam dan putih warnanya datang silih berganti..

Mengintai di sebalik jendela..
Photo : Pemandangan sekitar Kelvingrove Museum & Art Gallery Glasgow,
Nun di seberang sana terletak 'Sungai Clyde' yang mengalir di tengah-tengah bandar ini..
Di sepanjang sungai itu terletak beberapa bangunan penting di Glasgow..

Yang warna kuning sederet kat bahagian bawah gambar nie deretan bunga-bunga daffodil..
Minggu lepas; di celah bunga-bunga tuhlah aku ambil shot photo header dalam blog nie..


Nampak kabur??

Sebabnya..
1- Cermin tingkap nie dah lama tak dibersihkan.. Kena tunggu tukang cuci tingkap datang musim panas nanti..
2. Waktu ini belum pun pukul 7 pagi..
3. Kualiti gambar kot.. tapi photo nie diambil dari kamera Iphone.. Oklah juga kan.. kan..
(Sila puji.. nanti kita merajuk tau)


Ada rindu yang datang bertandang..
Bila pandangan menyusuri luasnya mata memandang..
Hati terasa ingin terbang melayang..
Sampaikanlah rindu salam kasih dan sayang..

Perjuangan masih bersisa..
Berhenti atau teruskan sahaja..
Setiap kita punya pilihan penentu masa muka..
Selagi masih ada kederat dan tenaga..
  Selagi ada hayat dan juga masa..
Pasti kita bertemu dan bermesra bersama..

Doakan semoga dipermudahkan semuanya..

Aku tak pandai menzahirkan emosi..
tapi emosi itu ada bersembunyi..
dan aku visualisasikan pada setiap photo di blog ini..


18 comments:

julietchun said...

gambar yg ko ambik memang cantik, aku puji sebab taknak ko merajuk :P

aNIe said...

iina...biar pun dari camera hp tapi gambar dia cantik... akak suka... pemandangan tu nampak cantik... bertuah saper yang dpt melihat melalu jendela tu...

iina said...

Juliet

Ko mmg kawan yang baik kan kan.. takpelah aku anggap jelah pujian ko tuh ikhlas ;)

Kak Anie

Itulah yg saya duk tgk hari2... time siang dah mula pjg nie mmg best tgk terutama bila dekat2 nak terbit matahari ;)

Mak Su said...

cantik jendelanya

iina said...

Maksu

Bangunan nie dah tersergam sejak tahun 1600 lagik.. kiralah dah bape tahun.. dan tingkap itu.. mmg antik ;)

kak Erna said...

iina..tak suruh pun memang akak puji.sebab sememangnya cantik..
belum ada gambar tak cantik yang iina abadikan disini..
teruskan berjuang sampai keakhirnya iina..semoga pulang membawa kejayaan..

iina said...

Kak Erna

Thanks kak.. sajelah usik suh puji gak hehehe..

InsyAllah kak.. amin...

rosdiana said...

guna iphone ke kak?
laa.. aku ingat guna kamera apa tu.. dslr? cantiknyaa gambarrrrr!!
(best tak pujian aku kak? best tak? best tak?)

tapi kan.. cantiknya pemandangan di sebalik jendela ko kak..
kalau aku...err.. nanti aku buat entry ek? apa aku nampak kalau aku intai ikut jendela aku.
ahaha!

iina said...

Wos

Memang bestlah pujian ko.. akak terharu tau woss.. sampai nitik airmata akak..cuma taklah sampai tangan didada mata kelangit jek hahaha...

Yo.. buatlah entri ingat gak ku intai bygan di jendela mu wos.. jgn benda2 misteri udah.. tak sanggup hahaha

Uncle Lee said...

Hi Iina, nice pics, well taken.
That seminar room looks real nice too. Love the windows and the view out. This place on a hill I guess.
One day I must go visit Scotland.
Pity I missed it long ago....was more interested in Paris, Rome and Geneva then.

You have fun, stay young.
Lee.

iina said...

Uncle Lee

Yes you're right the place on a hill with great view. I guess you must visit Scotland oneday. It have lots of nice view. You take care yeah..

BUNGA said...

cantiknya gambar..
gmbr kat header tu pun cantik.. pandai tuan tanah ambik gambar :)

iina said...

Bunga

Thanks ye.. ;)

Kaktiny said...

aku tak pandai berphoto.. tapi aku terasa ada sendu di sebalik kekelabuan gambar itu.. :(

aku doakan Allah anugerahkan yang terbaik utk ko yang.. anything.. as long as it benefits U.. and I am waiting for U.. sincerely..


Luv U.

faqir said...

Di balik jendela itu
Kulihat ade sendu bertamu
Ada rindu di kalbu
Perasaan kian syahdu
Di balik jendela itu
Mutiara gugur tanpa jemu
Konon dalam rajuk yang cukup panjang..kamu
Kamu tetap kamu
Yang masih setia menunggu
Maafkanku kak..

iina said...

Tiny

Well u know me too well my dear.. InsyAllah.. Just pray that for me yeah.. Thanks for always believed in me... and always be there for me as well.. Thanks again.. U know I always appreciate it.. Luv u too

Faqir

Dik.. emmmmmmmm.... mendalam makna komen ko nie.. Akak nak senyum2 jelah.. tak dapek nak komen de.. tapi akak muskil pesal ko minta maaf?? Doakan untuk akak ok.. ;)

Uncle Lee said...

Hi Iina, just as we thought Summer almost arriving, had miniskirt weather, the temp jatuh macham nangka masak, and..? It snowed like crazy yeaterday!
Caught everyone by surprise, me too!
Ha ha.
Thats Canadian weather for you.
Last night, this morning was -1'c!
Oh well.....when in Rome....
Ha ha.
Lee.

iina said...

Uncle Lee

Wow it's snowing?? snow in april hehehe... must be quite cold yeah.. Here it's warm and sunny but u can feel the cold breeze all the time.. keep warm yeah

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin