Tuesday, 26 October 2010

P.. kau sentiasa di hatiku


Ye aku amat merinduimu..

Inginku tenung-tenung..
Inginku cium-cium bau wangimu..
Inginku pandang-pandang
Inginku jeling-jeling

Ye P..
Kau sentiasa menjadi pujaan hatiku





Menu pada petang-petang terakhir di kampung..
Meja penuh dengan menu kampung..
Sambal udang.. Sup bayam (aka jangan bening).. Ikan goreng..
Pecal.. Sambal kacang kuda.. Buah nangka..

Huhuhu..
Tiba-tiba aku rindu..
P.. Oh Pecal
Kena buat nie..
Udah rindu bangat ;
)

15 comments:

Ku Tak Sempurna said...

jilat je la skrin komputer tu

.
.

muahahaha :P

julietchun said...

sambal kacang kuda? seriyes baru tau.

komen kts sungguh menghancurkan hati,wakakaka.

kak Erna said...

iina..satu je yang akak tak pernah masak..sambal kacang kuda..camana buatnya iina..bagi tau sikit..nak biuat juga ni..selalau kacang kuda rebus..makan gitu aje..

iina said...

KTS

Aku tengok gaya kan kan.. macam ko biasa buat jek jilat menjilat skrin nie?? weihhhhhh dah bape byk skrin komputer ko jilat ek??? Juliet.. sila tgk skrin monitor kts ok.. ada kesan2 bukti tak wakakakakah

Juliet

Lah xpenah dgr ke?/ pada aku biasa jek benda tuh maybe sebab aku duk area org jawa n kcg tuh mmg fav ayah aku.. wakakakah.. klu tgk kat skrin kts mmg aku xselera tau ;)

Kak Erna

Senang jek kak cam buat sambal.. tapi letak serbuk kari sikit dan daun kari sikit.. pastu masuklah kcg kuda.. kalau nak buat style mat saleh.. mcm2 lgik diorg letak.. ohh nnti saya letak resepi ye ;)

Tak sangka lak ada orang tak pernah dgr sambal kacang kuda ekk.. ;) Itu mmg fav saya kak.. ikut ayah saya ;)

KAKTINY said...

aku nk buat bayam masak bening la.. hihihi..

faqir said...

ulam2 n sayur2 tadi..cicah ngn budu+tempoyaks...perghhss maw terangkat...mau habih nasi 1 periuk heehhee

iina said...

Tiny

Sodap tuh hehehehe.. tetiba aku teringat masak lemak pucuk manis ubi keledek mkn ngan ikan masin huhuhuhu...

Faqir

Minta maaf kedua2 yg ko sebut tuh akak xmkn.. hehehehe... tgk org mkn ok lgik.. 1 periuk? bior betul tuh.. ganaz sungguh ko mkn ekk

kakpah said...

ina, kakpah boleh katakan 2 kali seminggu makan pecal.bila makan pecal tak payah makan nasi dan lain2 dah..

er.. kau pandai buat sambal pecal ke kehkeh..

iina said...

Kak Pah

Sodap kan kak.. den ado sambal ehh.. import special dr banting kak ;) ado bau cekur lagik ;)

fatt said...

iina,
baru ku tahu ada lagi 1 blog rupanya..terima kasih iina sbb rajin singgah blog, bagi kata2 hikmat dan nasihat. salam persahabatan :)

iina said...

Fatt

Blog ini wujud lama dulu sebelum yang itu.. blog itu wujud pun atas permintaan sorg blogger tuh.. seng sikit nak asingkan cerita2 kembara aku.. kat sini banyak sesi luahan perasaan.. awal2 dulu rajin ler.. nowadays dah mula malas dek sibuk ngan study nie.. So.. keep strong.. keep having faith.. you're not alone in this world.. ;)

aNIe said...

iina... tertanya2 saperlah gerangannya P yang bertuah tu...pecal rupanya...hehehe

iina said...

Kak Anie

P itu ok lagikan di rindu2.. p lain bahaya ;)

Uncle Lee said...

Hello Iina, one reason I used to date more Malay ladies than others was I love Malay food.
And especially kampong style, simple but delicious.
So, I had friends in Kelantan to Alor Star, ha ha...

Johore pun ada juga....Scotland belum lagi, ha ha ha.
Their makciks would always say, "Lee datang makan esok malam".

Before she can finish the word 'malam', she gets my, "Boleh makcik....siap kan tiga pinggan nasi". And love the salt fish, ikan goreng, sayur2.

Oh ya, I miss nasi dagang and ikan percik from East Coast.
Must chari any Malay ladies here can cook that, ha ha. Lee.

iina said...

Uncle Lee

Wow 3 pinggan.. that's awesome hehehehe.. I'm sure there lots of malay ladies that can cook that dishes.. wan to try some from scotland??? Absolutely.. anytime any day.. my speciality is lamb kari or sup.. hahaha.. but still can cook something else.. oh yes.. so far i'm the only one do pecal here.. so it's famously known among my friends ;).. keep smiling and eat as much as u can hehehe ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin