Tuesday, 24 August 2010

Mari mengira


Ye ini keje aku setengah hari ini..
Mari kita mengira ye..
Terjamin tidak menggunakan kalkulator digital..
Sungguh mencabar membuat kiraan ini..
Hehehehe..

Apa yang aku kira??
Biarlah itu menjadi rahsia.. ;)

14 comments:

aNIe said...

iina...akak ni kalau bab mengira ni tak guna calculator memang lah tak dpt2 jawapannya...otak ni dah lama tak mengira2 secara manual dah

KAKTINY said...

aku ni, tolak hutang gaji yg ciput tu pon guna calculator.. kalah org yg main saham.. hahaha...

last aku tgk senarai kiraan panjang camni masa buat statistik duluuuuu (itupon jenuh menekan calculator tuh!!).. lepas tu semua main kira kontot2 jer (kira tolak utang leeerrrr... kehkehkeh).

Ku Tak Sempurna said...

aku tau ! aku tau!!


.
.


**wink**


.
.


kompem kira duit raya nak bagi aku kaaaaan?? ;D



terima kasih..

ahahaha

julietchun said...

kalo tak cukup bajet, raya di glasgow sajalah,ekekekeke

anjang said...

kira apa ek pening juga nak pikir

iina said...

Kak Anie

Saya takde calculator atas meja.. yg ada dlm pc.. leceh lebih cepat saya kira manual hehehe ;) bg asah otak sikit kak ;)

Tiny

Hehehehe.. best apa kira manual camnie.. cepat jek otak aku duk ngira hahaha.. nie guna kalkulator aku rasa lgik lmbt ;)

KTS

Yeeee betul mmg duit raya utk ko.. cam tau2 jek ko kan.. nnti aku scan email ok ;)

Juliet

Hahaha itu dah semestinya.. ;)

Anjang

Kira budget ler.. byk benda kena kira skrg nie.. nak2 dah dekat nak raya nie ;)

kak Erna said...

iina..tak abis lagi mengira ni..banyak betul nak kira kan..nasib baik kata rahsia..kalau tak....he he..

iina said...

Kak Erna

Part yang tuh dah selesai semalam.. nie ada part lain lagik belum kira.. belanjawan berhemah kak ;)

Mashi said...

aku tau le ina.. hehe.. hang kira nak pi jalan2.. one way berapa, return plak berapa..sambil jalan2, kena beli beras 20kg.. hehe...

Apa2pun, kalau tak leh guna calculator, aku cadangkan guna excel.. insyaallah cepat n mudah :p

Apa kata hang berkira2 cost ke Christchurch plak :) Aku tunggu !!

Uncle Lee said...

Hello Iina, I was never good at Arithmetic or Maths....never good with figures unless those that walk, ha ha.
Even today I will let my wife pay at checkouts....

Tengok your figures disini buat saya lintang pukang, malan nak tidur pun susa macham meninpi Saloma, ha ha.
But you are good, I da check with calculator....ha ha, just kidding. Have a pleasant buka puasa, Lee.

Mak Su said...

bajet utk raya?

faqir said...

kak...nk tour mane plak ni?

kakpah said...

apo yang kau kiro tu ina...

iina said...

Mashi

Hehehehe bwk beras 20kg?? lawak ler mashi.. itu aku akan bawak naik kontena bila balik esok hehehe ;) takde ye aku nk bwk naik flight..

Guna excel?? hehehehe.. aku dah lama sungguh aku xguna utk buat equation kecuali klu kena buat budget yg betul2 detail.. takat nak kira simple aku guna kertas jek ;)

P christchurch.. nnti aku buat budget dulu ok.. InsyAllah..

Uncle Lee

That how I like to look things.. first hand in the paper.. because from there it's easier to work my mind around the figure by cut and add numbers.. actually would like also to test my calculation skill.. still comes handy I think hehehe.. ;) If u used calculator I gerenti.. mesti betul punyalah hehehe

Have a nice day yeah

Mak Su

Ahah termasuk dalam budget raya saya ;)

Faqir

Akak nak tour keliling umah yo ;)

Kak Pah

Kiro budget kak.. kirolah nak rayo nie ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin