Thursday, 2 February 2012

Aku dan Glasgow 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Maaf agak lama tidak mengemaskini blog ini.. Alasannya?? Pada mereka yang mengenali aku.. sudah tentu tahu kesibukan aku dengan rutin dan jadual study aku yang padat menghadkan idea malah mood untuk aku berblog di sini.. Sebab itu kadangkala.. aku lebih suka gemar berdiam diri buat sementara waktu dan memberikan perhatian yang lebih penting pada tugasan dan tanggungjawab utama..

Bermula hari ini.. selain daripada episod 'Warna & Cahaya' yang menjadi tajuk-tajuk utama di blog ini.. Aku akan juga mulakan foto bersiri 'Aku & Glasgow'.. Koleksi foto ini datangnya dari semua koleksi foto yang telah aku rakamkan sepanjang berada di bumi Glasgow ini.. Harapnya nanti.. ia dapat mengubati rasa-rasa rindu pada sahabat-sahabat yang pernah berkelana dan merantau ke sini...

Buat mereka yang sentiasa rindukan Glasgow.. Koleksi foto-foto ini adalah untuk kalian... Aku pasti ianya tidak dapat mengubati semua rasa rindu kalian.. tapi setidak-tidaknya.. ianya mampu mengusik sedikit ruang memori dengan mengingati detik-detik indah.. suka mahupun duka.. tatkala kita pernah bersama suatu ketika dulu.. Majoriti foto-foto koleksi yang pernah aku paparkan diambil ketika kembara bersama sahabat-sahabat tersayang..

Nikmatilah dan hayatilah setiap satunya.. Setiap foto itu bukan sekadar foto biasa.. tapi bersama itu datang juga satu kenangan dan juga cerita di dalamnya...


Glasgow River Festival 2007
Location : River Clyde, Glasgow

12 comments:

i amsterdam said...

Was in Glasgow once ages ago :D

iina said...

iAm

:) that 'ages ago' tuh bila ek?

aNIe said...

Salam iina... semoga segala urusan iina di sana dipermudahkan... suka tgk2 gambar2 kat blog iina...cantik2...

ibundo said...

na,
mano gamba ekau main salji..

i amsterdam said...

hehehe... late 80's or early 90's soooo longggg ago, travelled in a car with friends :D

Mak Su said...

salam ziarah

-wos- said...

Alaa kak, saya yg tak pernah sampai glasgow pun dah mula rasa rindu... Cemana? Over kan? Hahhahh

iina said...

Kak Anie

Terima kasih kak.. happpy akak enjoy ;)

Kak Pah

Nanti den lotak yo kak

IAM

wow that great to hear ;)

Mak Su

Terima kasih sebab sudi singgah

kak mah said...

Berkongsi dengan rakan maya...terbaik :-)

iina said...

wos

ko memang over ahaks ;)

Kak Mah

Terima kasih ;)

niken's said...

Hey i'm such a beginner novelist and in my second novel i would like to write a story backgrounded Glasgow as well. When i searched about it then i found your blog. so how long you hv been there?

iina said...

Niken

5 years.. I don't know if I'm the right person for you to refer to

Good luck for your next novel yeah

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin