Wednesday, 18 January 2012

Warna & Cahaya 16

Rapeseed field
Location : Near Falkirk, Scotland
Taken : Year 2010

Bunga ini digunakan untuk buat 'Vegetable oil' (minyak masak)
Ada rasa seperti berdiri di tengah-tengah jalan ini tak??
Ilusi optik ;)

p/s : Maaf belum ada masa & peluang untuk menambah koleksi photo..
Aku terlalu sibuk dengan urusan waktu ini dan mood untuk ambil gambar pun 'off'

9 comments:

aNIe said...

Iina... cantik kuning saujana mata memandang....

Acik Erna said...

iina..terima kasih dengan komen iina din3 tentang anak bongsu akak tu.
iina..teringat dulu akak pernah tanya pasal bunga ni..
minyak apa yang dibuat dengan bunga ni iina..minyak masak biasa ke..macam minyak jagung tu..

i amsterdam said...

Cantikk, tak tau pun yg ianya untuk minyak masak...

norh said...

cantik..fresh ja..

iina said...

Kak Anie

Terima kasih kak

Kak Erna

Minyak masak biasa kak.. selalu dia label sebagai vegetable oil..

IA

Ahah.. I pernah beli sekali minyak masak tuh ;)

Norh

Thanks ye ;)

Uncle Lee said...

Hello Iina, how you doin'?
I love this picture. From these seeds we get our Canola oil for cooking.
When I travelled across Canada by bus, it was at the Prairies where for miles and miles, the scenery was all yellow and blue skies....Rapeseed fields.
Millions of acres.

Here's wishing you the very best of the Dragon year.
You stay young and keep a song in your heart.
Lee.

wa said...

lawanyaaa....dah lama teringin nak berdiri ditengah2 ladang bunga cam ni ..:)

iina said...

Uncle Lee

Happy Chinese New year.. Sorry that I didn't reply yur comment for quite a while been busy and sooo busy..

I hope that oneday I could go to Canada and see all those prairies miles away..

Take care and hope you always have a great day..

wa

Thanks yeah.. ;)

absolutely emy said...

Cantiknyer.. teringin nak g ladang bunga cenggini.. saujana mata memandang.. subhanallah.. :D

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin