Sunday, 7 August 2011

Di mana kaki melangkah..

No Diving!!!
Bristol Avon River
Bath England
-July 2011-


Buat masa ini..
Blog ini akan lebih banyak memaparkan gambar-gambar sahaja..
Sometimes pictures tell thousand of stories..
So I wanna let my photos tell you my stories..

Adakalanya bila terlalu bosan dengan rutin harian..
Atau terlalu stress atau perlu ruang untuk bernafas..
Atau perlu menjengah sesuatu tempat untuk urusan tertentu..
Maka aku ambil kesempatan singgah ke mana sahaja untuk melepaskan lelah diri..
Ketika itu akan ambil peluang snap shot apa sahaja yang terlintas di hati..

Jangan pula ada suara-suara sumbang mengatakan..
Asyik jalan jek..
Bila masa dia study??
Bila masa dia buat kerja??

Oh..Jangan mudah buat pra-sangka..
Jangan mudah juga buat kesimpulan terhadap sesuatu yang anda tidak tahu..
Nampak sahaja ke sana sini..
Snap shot sana sini..
Dalam hati.. Dalam kepala..
Hanya yang melalui lebih mengetahui..

Bukankah berjalan-jalan itu lumrah manusia..
Tak kira di mana sahaja kita berada..
Like the English proverb says..
"All work and no play make jack a dull boy"

Have you ever feel so stress out with your work and wanna go somewhere and just chillax??
Or have you ever feel like just wanna runaway just to forget about everything??
Yeah.. You and me..
Have the same feeling..
So just runaway..
If that make you happy even just for a little while..
Just go..
If that can make you smile and refresh yourself..

Don't worry..
Be happy..
Pray to Allah..
May all our hard work pay off at the end..
InsyAllah...

p/s kalau kot ye pun stress.. janganlah sampai nak terjun diving ye ;)

16 comments:

MasZuber said...

betul tue iina.

kerja, kerja juga. rehat dan bersiar memang perlu ada.

bila kita berjalan, kita buka mata untuk berfikir lebih jauh.

iina said...

MasZuber

Yup.. everyone need a break kan.. sapa yang suka kerja 24jam ;)

Berjalan mmg buat kita lebih menghargai pengalaman yang tercipta.. dan buat minda kita lebih terbuka :)

Acik Erna said...

iina..akak tak kata pun macam tu..tau ina bijak mengatur jadual sendiri..he he.
tak pe..kalau sibuk sangat pun..kena jugak jenjalan untuk melapang fikiran kan..tengok pemandangan yang cantik..baru strees hilang dah boleh belajar..

Chekgu Azrine said...

kak ina.. selamat menyambut ramadhan

hope not too late to wish u..

berbuka apa hari ni?

aNIe said...

iina...selamat menyambut Ramadhan dan selamat berpuasa...apa juadah berbuka hari ni...

Alahai...sedapnya lagu ni...mendayu2...'Seribu Sesalan'

iina said...

Acik Erna

Kak saya tau akak tak cakap camtu.. hehehe.. just memaklumkan jek kot2 ada yg terlintas dan terfikir begitu sebab pernah beberapa kali kena sound begitu.. so lebih baik saya warning awal2.. ;)

Betul tuh kak.. kalau kek mesia dapeklah balik kg rehatkan otak.. kat sini nak balik kg mana? so berjalan2 tuhlah pilihan yang ada untuk lepaskan stress ;)

iina said...

Azrine

Selamat menyambut Ramadhan ye ;) Hari nie ye menu belum decide..dan seperti 4thn lepas mmg akan masak sendiri.. kemungkinan besar akan berbuka di surau uni tapi tetap akan masak utk juadah bersahur nanti ;)

iina said...

Kak Anie

Selamat berpuasa kak.. Menu belum decide lagi.. tengoklah apa yang ada peti ais nanti..

Tak lama lagik nak pasang lagu raya lak kak ;)

Uncle Lee said...

Hi Iina, wow! I totally forgotten this place.
I was here wayyyyyy back in the early '60s.
And yes, itu chari pasal diving there.
Good picture, iina.
Have a nice day, selamat berpuasa.
Lee.

Ku Tak Sempurna said...

baru nak ckp. tak jadila ckp. takut dikelaskan sbg suara2 sumbang

hihihi


.
.

nasib takleh diving kat situ. kalau tak, kompem aku tak diving pun. takutttt


:D

absolutely emy said...

(-_-)y setujuuuu! sangat setuju.. takkan nak keje2 je.. stress2 jer kan.. kita hanya manuasia biasa..

thanks for sharing2 those pictures.. sekurang2nya kami yang tak pernah p tau apa yang ada kat luar sana..

iina said...

Uncle Lee

Yeah.. mmg cari pasal kalau diving.. but when I was there standing near the sign feel like diving pun ada hehehe.. wow it must be different back then in 60's kan

Thanks yeah.. have a nice day

iina said...

KTS

Bagus2 sebab ko sedar diri.. kalau tidak mmg sumbang mambang jadi ye.. ahaks.. aku tau ko mmg penakut.. labah2 pun ko takut.. apa lagik nak diving

iina said...

emy

Alhamdullilah sebab ada yang suka n enjoy apa yg saya kongsikan.. yelah kan kalau asyik keje otak pun jadi buntu.. cuba bygkan kalau kita buat kerja yang sama 4 tahun nonstop dan tanpa berubah skop.. saya pun rasa tepu.. ;)

Thanks ye

Kaktiny said...

ok pe kalau diving kt situ.. hahaha...

siap ada 'air terjun' lagik.. kehkehkeh..


bulan ramadhan yg penuh barakah ini, kita mohon semoga Allah permudahkan dan lancarkan segala urusan dan kembali tenang dan aman ya..

take care.. luv U..

iina said...

Tiny

Aku masa duduk depan sign tuh.. ada gak rasa cam nak diving hehehe..

InsyAllah my dear Amin.. You take care too yeah

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin