Sunday, 5 June 2011

To my beloved..

My 1st ever home made birthday cake..

Stopping by for a while..
Just wanna written 'Birthday Wishes' to my beloved Hubby..
'May Allah Bless You' all the way..

Semoga panjang umur..
Diberikan kesihatan yang baik..
Dimurahkan rezeki..
Serta jodoh kita tetap kekal hingga ke syurga..
Always luv you..
and always be..

Peaton,
Argyll and Bute Scotland

-30 May 2011-
A short trip during Monday May Day holiday..
One of the days that we spend time out together..


The old believe everything;
the middle aged suspect everything:
the young know everything.

-Oscar Wilde-

Old age: A great sense of calm and freedom.
When the passions have relaxed their hold,
you may have escaped, not from one master but from many.

- Plato-

A birthday:—and now a day that rose
With much of hope, with meaning rife—
A thoughtful day from dawn to close:
The middle day of human life.

- Jean Ingelow-

Dari Anas bin Malik r.a katanya, dia mendengar Rasulullah s.a.w bersabda :
“Sesiapa yang ingin supaya dimudahkan (Allah) rezekinya atau dipanjangkan (Allah) umurnya, maka hendaklah dia memperhubungkan silaturrahim (hubungan kasih sayang)”.
(Bukhari)

17 comments:

Acik Erna said...

assalam iina..selamat hari lahir buat suami ina.
sempga doa dan harapan ina dimakbulkan yang esa..amin..

kakpah said...

sampaikan ucapan happy birthday pada hubby u. Semuga diberi Allah kesihatan yang baik hingga ke akhir hayat.

MULAN said...

happy & healthy sentiasa... untuk seisi family jugak..

iina said...

Acik Erna

InsyAllah.. terima kasih kak atas doa tuh.. aminnn

iina said...

Kak Pah

InsyAllah kak.. Aminnn... Terima kasih kak

julietchun said...

terbayang2 lagi senyum manis pakwe kamu tu,ehehehehe.

Selamat hari lahir, dan semoga kamu berdua kekal bahagia selamanya.

iina said...

Mulan

Thanks ye.. Amin

iina said...

Juliet

Amboi ada senyuman manis ke? hehehe Amin.. thanks ye ;)

Ku Tak Sempurna said...

telan air liur tgk kek tu.... sampai ati mkn berdua!

:P

selamat ulangtahun kelahiran en.pakwe.

Kaktiny said...

Ameeeennnnn.....

Moga Allah permudahkan segala urusan ko.. dunia dan akhirat.. amin.


Dah pon menjadik kek ko.. aku?.. hhuhuhuwaaaaa...

iina said...

KTS

Tak lah kek tuh aku dah bagi2 kwn2 aku rasa gak.. takdelah takat makan berdua jek.. Nape ko nak ke?

iina said...

Tiny

Amin... InsyAllah..

Tuhlah bila nak mula buat kek ye??? nak aku bg resepi senang buat kek coklat?? hehehe

Zaitun said...

Happy birthday buat your hubby semoga sihat dan dimurahkan rezeki.

Zaitun said...

Kak Zai really love that song.

iina said...

Kak Zai

Lagu nassier wahab tuh mmg tangkap nangis kan kak.. saya dgr trus rasa nak balik mesia hehehe..

Thanks atas ucapan ye kak.. Amin...

Mariam Ariffin said...

kak iina, haha..yam selalu datang blog akak untuk dengar lagu kat playlist akak tu...serious rindu nak dengar lagu melayu kat radio. hihi.
yelah, cuaca kat sini psycho betul..tak tentu kan. tapi glasgow nice la.

iina said...

Mariam

Oh ok.. mmg dr dulu ramai gak kwn2 kat glaasgow singgah sini sebab nak dgr lagu.. smpi ada yg request tukar lagu lain.. atau remind suh tukar lagu raya bila dkt nk raya.... byk gak kenangan lagu2 kat blog nie ;)

Nanti lepas setahun dah kebal lah dgn cuaca glasgow.. ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin