Wednesday, 28 April 2010

Musim Bunga di England & Wales

Kembara menjelajah England dan Wales selama 6 hari..


Bunga rumput di tepi sungai Cam di Cambridge


Bunga Tulip di Hyde park, London


Deretan bunga daffodil putih di Hyde Park, London


Bunga sakura di University of Warwick, Coventry


Bunga daffodil di lereng bukit berhampiran Istana Cardiff, Wales.

Deretan bunga tulip merah kuning di tengah bandar Cardiff, Wales.

Di kala si angin bayu lintas lalu
Dia melambai-lambai merayu-rayu
Memanggil sesiapa sahaja ada di situ
Kepala tak dapat ditoleh buat tak tahu
Mata juga terpukau kaku
Tangan juga pantas memetik walaupun satu

Musim bunga kini ada di mana-mana
Kunjungannya sudah tiba
Setelah dinanti sekian lama
Namun angin sejuk masih betapa
Kadang tak tertahan merasa
Tapi terasa enak seketika
Tatkala bercanda di taman seloka


23 comments:

Lady of Leisure said...

bestnya... zurich baru nak start... semua dah mula keluar... rose jer belum lagi...
cantik betul tulips n sakura tu...
thanks for sharing..

iina said...

Lady

Kat sana sejuk lagi.. but in few week lagi sampailah spring time.. ;)

anjang said...

lama tak singgah kat sini, saja nak tanya soalan yang agak catchy sikit bunga taik ayam ada kat sana

So Close 2213 said...

subhanallah, cantiknya...tq sharing is caring ;)

aNIe said...

iina...cantiknya gambar bunga2 yang iina ambil...akak nak ambil simpan utk collection boleh tak...akak suka gambar2 camni....

julietchun said...

mana gambar ko dok golek2 celah bunga?

iina said...

Anjang

Takdelah.. xpenah jumpa pun ;)

SoClose

Thanks sebab singgah ye ;)

Kak Anie

Ok jek kalau akak nak ambil gmbr tuh buat koleksi

Juliet

Ada.. tapi biasalah aku kan pemalu nak tayang kat sini.. klu nak tgk byk gmbr kenalah add aku kat facebook ;)

kakpah said...

amboi.. cantik2 nye bunga tu ina.

nak tanyo satu soalan. Ko sok kalau dah balik attach kek mano. upsi ko..

iina said...

Kak Pah

Mmg cantik kak.. den pun cantik gak ahaks hehehe.. Yo kak den balik attach ngan UPSI.. nape kak??

thunbergia said...

sungguh cantiknya bunga tulip merah kuning macam bendera selangor tuh, ;-)

salamm,

KAKTINY said...

tengok gambar bunga banyak2, tetiba aku nak terbersin.. hacchuum!!.. kehkehkeh..
(pasai pa la aku alah ngan bunga eh??.. rugi rugi.. jimat poket laki aku.. hahaha)

Mak Su said...

cantik cantik, subhanallah :)

kak Erna said...

salam iina..cantik2nya..bunga..bolih ke..akak copy dan simpan gambar2 bunga yang cantik2 ni..

iina said...

Thunbergia

Thanks.. saya sememangnya anak selangor apa ;)

Tiny

Alahai ruginya.. hahahha.. pakwe aku.. harap time betday jelah merasa dapat bunga.. itupun kena pesan 2 3 ari sebelum wakakakah

Mak Su

Thanks ;)

Kak Erna

Ok jek kak.. ambiklah.. no problemo ;)

faqir said...

masih mengingatkan aku pada kisah perempuan tua dengan bunga tulip...so sad

Uncle Lee said...

Hello Iina, wow! Beautiful photographs. I love tulips, but pity they don't last long.
Here they have not come out yet, another 2 weeks or so.
You sure take beautiful pics too. Good for you.
Have a nice day, Lee.

iina said...

Faqir

Kisah apa tuh?Buku?? email??

Uncle Lee

Thanks for the compliment.. I ambil gmbr suka2 jek.. try n test that what I always do.. Thanks for stopping by yeah. Have a nice day too ;)

Asmida said...

K ina,

Memang den angkat topi la ngan skil k ina nih. Cair hatiku melihat bunga2 yang pelbagai warna. Nak gak tgk gambar k ina kat celah2 bunga tu. Mana?

iina said...

Asmida

Ada dalam facebook.. tapi celah bunga sikit2 jek.. pakwe akak yg ambik ikut skill dia.. tapi klu ikut skill akak sure gmbr dia lagik cun ;)

Ku Tak Sempurna said...

ku agak

.
.

klu tak nmpk kelibat ko, blog plak bersawang

.
.



kompem dia ni gi jenjalan


.
.


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

suka benar tinggalkan aku...
bila nak bawak aku sekali??? aku sanggup angkat beg baju ko ke mana2...


:P
:P

iina said...

KTS

Alah kdg2 aku xjln pun blog aku bersawang gak.. thn nie xde jln2 dah kecuali dekat2 jek.. itupun ikut mood.. bwk ko?? leh2 aku bwk p kedai donut jelah

arapink said...

canteknya :-)

iina said...

Ara

Thanks ye ;)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin