Monday, 31 October 2011

Warna & Cahaya 10

Forth Railway Bridge

View of Forth Railway Bridge

The Forth Bridge is a cantilever railway bridge over the Firth of Forth in the east of Scotland, to the east of the Forth Road Bridge, and 14 kilometres (9 mi) west of central Edinburgh. It was opened on 4 March 1890, and spans a total length of 2,528.7 metres (8,296 ft). It is often called the Forth Rail Bridge or Forth Railway Bridge to distinguish it from the Forth Road Bridge, although it has been called the "Forth Bridge" since its construction, and was for over seventy years the sole claimant to this name.

The Forth Road Bridge

The Forth Road Bridge is a suspension bridge in east central Scotland. The bridge, opened in 1964, spans the Firth of Forth, connecting the capital city Edinburgh, at South Queensferry, to Fife, at North Queensferry. The bridge replaced a centuries-old ferry service to carry vehicular traffic, cyclists, and pedestrians across the Forth; rail crossings are made by the adjacent and historic Forth Bridge.

Left; Forth Road Bridge, Right; Forth Railway Bridge

Forth Rail Bridge (jambatan berwarna merah),
Sering dijadikan gambar poskad dan merupakan salah satu mercu tanda Scotland..

10 comments:

kak zmah said...

Bestnya kalau dapat melawat tempat ini.

MasZuber said...

eh kejap, gambo last itu side elevation view ke?

julietchun said...

gambar jambatan merah tu sebijik sama dalam games racing anak buah aku.

iina said...

Kak Zmah

Ke sini sebab kalau tgk poskad sekitar scotland mesti ada gbr jambatan nie.

iina said...

Juliet

Wah.. sungguh glemer jambatan nie.. akhirnya kau tahulah kat mana jambatan nie kan bila tgk games racing anak buah ko tuh ahaks ;)

iina said...

MasZuber

Side evelation view? Taklah.. Gambar Last tuh I ambik dari batu peringatan pasal jambatan nie.. cumanya sebab batu nie mengadap 2 jambatan tuh sebab itu I leh ambik angle camtu..

Gambar 1-4 adalah dari lokasi berlainan.. kecuali gbr 3 memang I ambik masa I lalu naik jambatan forth road bridge tuh.. jambatan merah tuh takleh lalu naik kereta sebab jambatan tuh khusus untuk laluan keretapi jek ;)

Acik Erna said...

iina..cantik jambatan tu..
iina pun dah tukar gambar blog iina ni dengar gambar jambatan tu ye..

HappyIrfa said...

SALAM IINA..
rasa dah penah follow apesal nama x de.pelik la..apapun kita follow sekali lagi la.

iina said...

Kak Erna

Thanks kak ;)

Irfa

ok ;) Thanks yeah

absolutely emy said...

Saya sangat suka gambar #1

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin