Friday, 13 July 2007

My Birthday 13 July 2007

Happy Birthday To Me.. Happy Birthday..

Selamat Hari Lahirku ke 32 Tahun..

Tahun 2007 nie aku sambut hari lahir di Glasgow... ingatkan tahun ini seperti biasa sahaja rasa macam tak seronok je.. pakwe lak buat tak tahu saje.. puas ingatkan.. semalam sebelum ke uni .. siap pesan minta belikan kek dan bunga.. alah pesanan biasa yang dibuat setiap tahun sebelum birthday... kalau tak pesan adalah yang buat tak tahu je nanti.. ramai juga kawan-kawan yang dah wish happy birthday.. addy.. joe.. yana.. adik farah.. kawan-kawan dalam myspace.. thanks semua..

Tiap-tiap tahun memang wajib celebrate tepat pukul 12 mlm.. sudah terbiasa setiap tahun begitu.. malam tadi nak dijadikan cerita... heheheh dalam pukul 11 lebih masa nak ke dapur nak ambil coklat.. masa nak buka peti sejuk.. aikkk cam ternampak sesuatu.. ada beg hadiah siap ngan bunga hehehe.. aku dah nampak dulu.. ingat takde bunga tahun nie.. yeyeye.. ada ke pakwe letak tepi peti sejuk.. apa ler.. x suprise ler.. tapi aku buat-buat tak nampak.. buat-buat tak tahu.. walhal dah tak tahan nak sengih senyum hehehe.. kena tunggu pukul 12 malam jelah..

Tepat pukul 12.. dapat ciuman dan hadiah bunga yang aku nampak tadi.. seronok juga dapat bunga ros merah 7 kuntum bersama dengan kad selamat hari lahir... kemudian sesi memotong kek coklat yang pakwe belikan.. manisnya kek coklat tu.. aku makan sepotong je.. pakwe yang makan lebih... dah abis makan kek.. baru cakap manisnya kek nie.. sengih je aku yang mendengarnya.. ;)


Hadiah malam tadi takde lagi sebab tengahari nanti baru nak ke town beli hadiah.. tahun nie dia minta cari sendiri hadiah.. dan dia tolong bayar je.. sebenarnya dia dah bagitahu awal.. tahun nie dia tak belikan hadiah.. kena pilih sendiri nak hadiah apa.. puas juga fikir apa hadiah nak beli tahun nie akhirnya decide nak beli jam tangan..


Masa tahun pertama kawin dan sambut hari lahir .. pakwe belikan jam.. dah pakai dekat 7 tahun.. tak penah tukar dan tak penah beli jam.. selepas 2 bulan sampai sini.. jam tersebut hilang.. tercicir atau terjatuh dalam bas..... masa tu memang rasa sedih sangat.. maklumlah.. jam yang dah dipakai selama 7 tahun hilang macam tu je.. masa nak beli jam ganti.. rasa kekok sangat sebab selama kawin nie aku tak penah beli jam.. pergi ke kedai jam untuk beli jam pun tak pernah.. so masa nak memilih beli jam.. pening sungguh..

Apalagi.. aku dah bagi tahu awal-awal tahun nie nak hadiah jam tangan.. memang masa jam tersebut hilang dulu.. ada beritahu pakwe.. nak jam baru sebab jam yang dia bagi dah hilang.. so insyallah.. dapatlah jam tahun nie.. cadangnya nak keluar ke bandar tengahari nie.. dan date di 'lemon tree' makan nasi goreng cina dengan ayam .. satu-satunya kedai halal indo-cina di Glasgow nie..

Oklah semua.. nak bersiap.. nak ke bandar glasgow beli jam.. sambil jalan-jalan.. oh ya hari ini cuti.. jumaat hingga isnin.. bank holiday di glasgow.. universiti tutup.. sebab itu tak ke uni hari ini.. seronok juga.. hari lahir jatuh masa cuti bank holiday di sini.. pakwe jelah yang tak cuti.. kerja.. tapi kerja pagi dah selesai.. petang nanti sambung kerja lagi... so sementara itu.. bolehlah aku dan dia 'dating' .. Bunga yang pakwe bagi dah letak atas meja radio.. di ruang tamu.. tahanlah seminggu kot :)

2 comments:

rusdi nasir yussof said...

ina..hepi birthday..wah dh ade blog sendiri dh..bile kite nak buat gathering ne?

iina said...

TQ rusdi.. Tulah.. bila nak buat gathering?? insyallah ada peluang nanti aku datang ler tempat ko.. leh ko bawak aku p stoke.. beli pinggan mangkuk.. dengar pinggan murah-murah je.. nie yang aku tak tahan mendengarnya..

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin